CEH caută soluţii pentru transportul angajaţilor

 

Denunţarea Contractului Colectiv de Muncă i-ar putea lăsa pe jos pe angajaţi, care nu vor mai beneficia de convenţiile care îi transportau la locurile de muncă şi înapoi acasă.

mineri-740x360

O problemă spinoasă, care trebuie neapărat rezolvată, iar angajaţii CEH au ridicat deja această problemă chiar şi în timpul protestului din curtea CEH al minerilor de la Lupeni.

Dan Agrişan, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, a precizat că deocamdată contractele cu firmele care asigură transportul angajaţilor companiei energetice nu a  fost  denunţat, însă, dacă se va întâmpla acest lucru, se vor găsi soluţii alternative. Nu se ştie, însă, pe banii cui. „Deocamdată au cu ce să vină la lucru. Contractele de transport sunt încă în vigoare. În momentul în care vor fi denunţate, dacă vor fi denunţate ca urmare a denunţării CCM de către administratorul judiciar, o să găsim soluţii alternative. O să facem în aşa fel încât oamenii să aibă cu ce să vină la lucru. Acum, că va suporta societatea sau nu acest cost de transport este o altă problemă”, a declarat Dan Agrişan.

Minerii şi energeticienii de la Complexul Energetic Hunedoara au aflat, vineri dimineaţa, că au rămas fără Contract Colectiv de Muncă şi că relaţia angajat – angajator va fi reglementată doar prin contractele individuale încheiate.

Prin denunţarea acestui CCM, oamenii au pierdut mai multe drepturi, inclusiv cel care stipula că au dreptul la transport la şi de la locul de muncă.

[slideshow_deploy id=’19661′]



(Următoarea știre) »