La Petrila sunt bani şi proiecte dar nu sunt devize

In sedinta de Consiliului Local Petrila din 17 martie s-a aflat pe ordinea de zi un proiect de hotarare care prevedea reabilitarea termica a sediului Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Petrila si cel al Centrului de Asistenta Sociala. Un proiect extrem de bun, insa care a fost amanat din cauza lipsei devizului, ceea ce inseamna ca nu a fost facuta o evaluare anticipată și amănunțită a cheltuielilor necesare pentru executarea lucrarilor.

Proiectul prevede ca investitia sa fie suportata in proportie de 50% prin Programul UNDP, cealalta jumatate fiind suportata de bugetul local al orasului Petrila.

 jurca” Noi am avut niste sume si un titlul, insa nu am avut niciun deviz din care sa reiasa exact ce centrala se va pune, ce capacitate va avea, cate calorifere vor fi. Din punctul meu de vedere sa aprobi numai niste sume si sa nu vezi exact pentru ce sunt aprobate sau la ce folosesc acei bani, nu mi se pare in regula. Le-am cerut celor care s-au ocupat de program sa aduca devizele, dupa care vom relua discutarea proiectului. Unul dintre proiecte era de aproximativ 150.000 de lei, iar celalalt de 70.000 de lei. Din acesti bani, primaria ar trebui sa cofinanteze doar 50% din aceste sume, ceea ce inseamna ca ar trebui sa dea aproximativ 100.000 de lei. Din punctul meu de vedere cu acesti bani se poate face toata lucrarea, de asta nu am fost de acord pana nu vad devizele pentru ca am si eu habar de o instalatie de incalzire centrala la o anumita suprafata, iar la cladirea de la pompieri nu cred ca poate costa 70.000 de lei.” a declarat viceprimarul orasului Petrila, Vasile Jurca.

[slideshow_deploy id=’22083′]