A sunat alarma ! Weekend plin pentru angajații ISU !

Pompierii  ai ISU Hunedoara au intervenit în acest week-end pentru stingerea mai multor incendii izbucnite pe raza județului Hunedoara.

incendiu2

 

Potrivit ISU Hunedoara  unsprăzece echipaje de pompieri, dotate cu echipamente de stingere, de la Detaşamentele Hunedoara, Petroşani şi Orăştie, ai Secţiei Ilia şi Găzii Dobra au intervenit pentru stingerea a 11 incendii de vegetaţie uscată ce s-au manifestat pe aproximativ 50 hectare de teren, pe raza localităţilor Hunedoara, Ohaba, Săcămaş, Petroşani, Orăştie, Valea Lungă, Ohaba, Peştişu Mic şi Densuş. Stingerea arderilor, cauzate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a fost îngreunată de vântul care a suflat puternic.

Detaşamentul de Pompieri Deva a acţionat în localitatea Hondol, cu două echipaje, pentru stingerea a două incendii ce au afectat aproximativ 24 de hectare de litieră de pădure. Incendiile, iniţiate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise, s-au produs la un interval de aproximativ 3 ore.

Tot în acest week-end nu mai puțin de 6 echipaje  echipaje ale Detaşamentului Hunedoara, Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au executat activităţi de patrulare în localităţile Hunedoara, Călan, Nădăştia de Jos, Ocolişul Mare, Ruşi, Măceu, Plopi, Covragiu, Gânţaga, Bretea Română, Bretea Strei, Gurasada, Vaţa de Jos, Tomeşti, Baia de Criş, Ribiţa şi Ilia. Aceste activităţi urmăresc, pe de o parte, descurajarea practicii de igienizare a terenurilor prin incendierea vegetaţiei uscate, iar pe de altă parte, consilierea fermierilor şi proprietarilor de terenuri cu privire la normele de prevenire a incendiilor de vegetaţie.

[slideshow_deploy id=’27126′]