Angajaţii CEH s-au bucurat de drepturi, iar acum sunt nemulţumiţi

 

S-au bucurat când au primit, iar acum sunt nemulţumiţi că societatea se confruntă cu probleme şi din cauza contractului colectiv de muncă. Este vorba de angajaţii Complexului Energetic Hunedoara care acum se arată nemulţumiţi de faptul că, printre altele, contractul colectiv de muncă a dus societatea pe marginea prăpastiei şi îi acuză pe cei de la sindicatul reprezentativ că au contribuit la declinul economic.

MINERI

“Tu pe ce lume ai trait atunci cand ai negociat singur din start un CCM care crestea deficitul bugetar?”,  spune un cetăţean.

Liderul Sindicatului Muntele, Petre Nica vine cu lămuriri clare.

“Legea dialogului social clarifica cine negociază, sindicatul trebuie sa obțină pentru salariați drepturi nu sa le taie! Administrația le acorda dacă poate, dacă nu, nu”,  susţine Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Administratorul judiciar a denunţat, la finele săptămânii trecute, contractul colectiv de muncă pe motiv că acesta duce societatea spre faliment.

“In concluzie, consideram ca acest contract colectiv de munca (CCM), asa cum este negociat la ora actuala, tinand cont de faptul ca societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. se afla in fata unui blocaj financiar (in prezent se efectueaza numai platile strict necesare), a inregistrat pierderi semnificative incepand cu anul 2013, bugetul de venituri si cheltuieli este aprobat pe pierdere, nu face altceva decat sa conduca societatea spre un faliment imminent”,  arată raportul administratorului judiciar.

[slideshow_deploy id=’30675′]