Discuţii cu oficialii Comisiei Europene pe tema CEH

 

Oficialii Comisiei Europene se află, astăzi, la Bucureşti. Una din temele abordate este legată de transformarea ajutorului de salvare, acordat Complexului Energetic Hunedoara, în ajutor de restructurare.

victor-grigorescu_mediafax

“Este o discuție complicată, care a început de vara trecută și care nu are, astăzi, încă, un rezultat. Și care trebuie să continue, pentru că, înainte de a avea o discuție despre planul de restructurare, trebuie să discutăm și despre cauzele insolvenței, aveam nevoie de munca pe care administratorul judiciar a depus-o în baza prevederilor legale”,  a subliniat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Anul trecut, în luna mai, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență prin care acordă un ajutor de stat individual în valoare totală de 167 de milioane de lei pentru salvarea complexului Hunedoara.

“Programul de restructurare va trebui sa fie aprobat de catre CE, situatie in care ajutorul de stat pentru salvare luat sub forma de imprumut, se va transforma intr-un ajutor de stat pentru restructurare, care nu va mai trebui rambursat”,  arată oficialii Casei de Insolvenţă GMC Craiova.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]