Despre o investiție mare pentru cei mici, la Petroșani

Proiectul pentru construcția Grădiniței de la I.G.Duca demarat încă din anul 2007, dar de-a lungul timpului, din motive independente de adminisrația locală, el a stagnat ani buni, fiind relat abia în urmă cu câteva luni. Lucrarea este finanțată cu fonduri de la Guvernul României, alocate prin Ministerul Educației către administrația publică locală.

gradinita1

”Această investiție importantă pentru sistemul de învățământ local, a trecut printr-o perioadă de sistare a lucrărilor, care din fericire a fost depășită cu succes. În acea perioadă, finanțarea s-a făcut direct de la Ministerul Educației către Școala I.G.Duca, iar noi nu am putut decât să constatăm, la fel ca foarte mulți locuitori ai orașului nostru, nefericita situație generată de tergiveresarea acestei lucrări. Din fericire, după îndelungi demersuri, am reușit anul trecut să obținem reluarea lucrărilor, după ce proiectul a fost transferat către  administrația locală. Imediat cum am primit acest obiectiv, am dat drumul tuturor procedurilor legale privind continuarea lucrărilor și suntem în situația, fericită, de a fi reluat lucrările de construcție la acest important obieectiv pentru comunitatea noastă locală”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. 

 

gradinita3

Desigur, în toți acești ani nemulțumirile multor oameni au generat reproșuri aduse administrației locale și primarului. ”Am fost de multe ori întrebat dacă se mai face ceva la această construcție. Am răspuns de fiecare dată că voi finaliza acest proiect și iată că astăzi suntem într-o etapă de construcție esențială pentru această investiție: acoperișul. După cum puteți vedea, lucrările evoluează de la o zi la alta și cât de curând vom putea să vorbim despre funcționarea unei noi grădinițe în centrul orașului nostru”, explică Tiberiu Iacob Ridzi.

gradinita4

[slideshow_deploy id=’27028′]