Minerii din Valea Jiului vor să participe la „Marşul disperării”

 

Minerii şi Energeticienii din Valea Jiului ar putea participa la „Marşul disperării”, organizat de colegii lor de la Complexul Energetic Oltenia, care va avea loc în data de 11 aprilie.
mineri.protest
Preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica, spune că încă nu a  fost luată o decizie în acest sens, însă s-a discutat deja cu preşedintele Federaţiei Naţionale Mine şi Energie.
„Avem în intenţie să participăm, dar nu s-a luat încă o hotărâre în acest sens. Nu sunt deocamdată concretizate exact nici etapele marşului, pentru că un astfel de demers implică momente de odihnă, timpi de deplasare… Nu neapărat o pregătire specială, cu voinţă şi încadrarea în nişte limite fizice pe care le impune un astfel de marş. Cine va putea o va face, ci nu, nu”, a declarat Petre Nica.
De precizat că sute de mineri şi energeticieni din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie au anunţat că vor merge pe jos la Bucureşti, în data de 11 aprilie, unde vor depune un memorandum pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia, iar apoi vor protesta în faţa Guvernului. Documentul va fi depus atât la Guvern, cât şi la preşedintele ţării. Salariaţii solicită păstrarea locurilor de muncă din Oltenia, care depind de energia produsă pe bază de cărbune şi vor prezenta propuneri pentru salvarea CEO.
[slideshow_deploy id=’30675′]