Profit din ruinele EM Petrila

 

Fie că este vorba de firma care se ocupă de demolarea activelor minei din Petrila și de valorificarea materialelor ori de ”magneți”, toată lumea are de câștigat din închiderea exploatării.

hoti fier vechi mina petrila (2)

Cei mai fericiți sunt hoții de fier vechi care roiesc în jurul subunității ce aparține de Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului. Aceștia fac un ban din furturile de materiale feroase și neferoase care sunt în zone mai slab protejate de paza existentă la mina închisă. Zonele limitrofe minei (foto) sunt pline de resturile cablurilor furate și ”jupuite” pentru ca aluminiul sau cuprul să poată fi vândut centrelor de colectare a fierului vechi.

”Vin noaptea și fură ce pot, cred că sunt de prin Bosnia, tot ăia care furau cărbune când mina mai scotea producție. Mai sus de gardul minei despică învelișul, îi dau foc și iau aluminiul și cuprul și-l duc la fier vechi”, susțin localnicii cu gospodării în zonă. Oamenii îi văd pe ”magneți” dar, de teamă, îi lasă în pace. Curios este că firma de recuperează materialele  de pe platforma exploatării miniere nu a făcut nici o plângere către autorități.

”Noi nu avem nici o sesizare, ei au pază acolo și colegul meu de la sisteme de securitate tot timpul îi verifică. Nici firma care recuperează fierul vechi nu ne-a sesizat în legătură cu eventuale furturi”, a declarat șeful Poliției Petrila, comisarul Ovidiu Zaharie.

[slideshow_deploy id=’22083′]« (Știre anterioară)