Achiziţiile de cărbune de la CEH, pe masa SRI şi DGIPI

 

Raportul întocmit de Corpul de Control al Primului Ministru ca urmare a verificărilor făcute la Complexul Energetic Hunedoara a fost transmis inclusiv la SRI şi DIPI, asta pe lângă Curtea de Conturi a României.

CEH-Petrosani-protest_resize

Informaţia a fost făcută publică de reprezentanţii Guvernului, odată cu publicarea Raportului privind activitatea desfășurată de Corpul de control al primului-ministru în anul 2015. Executivul a precizat că, „urmare a controlului efectuat la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., inclusiv cu privire la operaţiunile desfăşurate de entăţile prin a căror fuziune a fost înfiinţată societatea, respectiv Societatea Electrocentrale Deva – S.A. şi Societatea Electrocentrale Paroşeni – S.A., a fost întocmit Raportul de control privind verificările efectuate la Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în legătură cu achizițiile nejustificate de cărbune energetic din străinătate și gestionarea ineficientă a stocurilor, înregistrat cu nr. 1076/I.L./04.12.2015, constatându-se 2 (două) posibile fapte de natură penală, raportul fiind înaintat Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia”.

Nu doar la DNA a ajuns acest raport, ci și la Ministerul Energiei, Serviciul Român de Informații, Departamentul de Informații și Protecție Internă și Curtea de Conturi a României.

[slideshow_deploy id=’19661′]