Ministerul Fondurilor Europene dă exemplu Apa Serv Valea Jiului

Primul proiect european finalizat de operatorul de apă și canal din Valea Jiului, dar și cel de-al doilea aflat în implementare fac din Apa Serv Valea Jiului un exemplu pentru restul operatorilor din țară.  Directorul general la Ministerul Fondurilor Europene, Cătălin Gheran, a lăudat eficiența Apa Serv Valea Jiului în atragerea fondurilor europene.

 20160324_101015

 Apa Serv Valea Jiului împreună cu Comitetul Teritorial Olt-Jiu al Asociației Române a Apei organizează, la Petroșani, seminarul în care principala temă de discuție vizează proiectele cu finanțare europeană. La lucrări participă o serie de operatori din țară, reprezentanții Ministerului Ministerului Fondurilor Europene precum și cei ai Comisiei Europene prin consultantul internaţional Jaspers.

”Ne bucurăm când beneficiarii se preocupă de absorția fondurilor europene, se preocupă să promoveze proiecte de calitate care să ajute autoritățile locale de aici să-și atingă țintele referitoare la alimentarea cu apă potabilă a populației. Ne dorin ca și proiectele din noua perioadă de programare să fie la fel de bune ca și cele implementate aici, în Valea Jiului. Apa Serv Valea Jiului este unul dintre primii operatori în ceea  ce privește pregătirea proiectelor pentru următoarea perioadă de programare și sperăm să revenim la finalizarea proiectului. Atât Apa Serv Valea Jiului cât și compania Apa Prod își doresc să aibă proiecte pe perioada de programare 2014-2020, să continue ceea ce au făcut până acum. Am văzut aici și colegii de la Consiliul Județean Hunedoara care au reușit să termine proiectul pentru gestionarea deșeurilor și Hunedoara este unul dintre puținele județe din România care au reușit acest lucru, deși a început foarte greu ”, a declarat la Petroșani, directorul general în Ministerul Fondurilor Europene, Cătălin Gheran.

Reprezentanții Apa Serv Valea Jiului spun că seminarul derulat la Petroșani este extrem de important și în urma dezbaterilor toți participanții au de câștigat de pe urma concluziilor ivite mai ales de la cei care deja au reușit să implementeze proiecte cu finanțare nerambursabilă extrenă.

”Eu cred că se vor discuta lucruri importante pentru noi, pentru operatori având în vedere faptul că sunt prezenți și cei de la Ministerul Fondurilor Europene. Acum vedem cum stăm cu proiectele, cum stăm cu atragerea fondurilor europene și cum trebuie să acționăm ca de aceste investiții să beneficieze cât mai mult populația, la noi fiind vorba de locuitorii Văii Jiului”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Operatorul din Valea Jiului a finalizat un proiect privind extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată, proiect în valoare de 40 de milioane de euro și urmează să demareze un al doilea proiect cu o finanțare de 89 de milioane de euro.

[slideshow_deploy id=’17636′]