SEMINAR PENTRU PREGĂTIREA APLICAȚIILOR DE FINANȚARE PE NOUL PROGRAM OPERAȚIONAL INTEGRAT DE MEDIU LA APA SERV VALEA JIULUI

Apa Serv Valea Jiului este, în aceste zile, gazda unui important seminar național în care au loc discuții privind problemele semnalate de operatorii serviciilor de apă și canalizare din România la pregătirea documentațiilor pentru obținerea de finanțări nerambursabile din noul Program de Mediu al Uniunii Europene (POIM) pentru susținerea investițiilor necesare în modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare.

asvj2

Evenimentul este organizat de Asociația Română a Apelor, prin Comitetul bazinal Olt-Jiu în parteneriat cu Apa Serv Valea Jiului.

20160324_105011

La acest seminar participă un număr mare de experți europeni și guvernamentali, specialiști în gestionarea fondurilor europene de mediu, dar și reprezentanți ai autorităților județene și locale și managerii mai multor operatori de servicii de apă și canalizare din jumătatea de vest a țării.

20160324_114703(1)

Din rândul invitaților, amintim aici prezența unor oaspeți importanți precum:

  • Cătălin Gheran, directorul POIM din Ministerul Fondurilor Europene (MFE);
  • Cătălin Bălan, manager public POIM-MFE;
  • Bogdan Oprea – expert superior POIM-MFE;
  • Mircea Leschian – director OI Timișoara;
  • Augustin Boer – senior consultant BDO;
  • Doina Frantz – expert JASPERS;
  • Radu Răuțiu – expert JASPER;
  • Lubomiva Popova – expert JASPERS;
  • Mircia Niculescu – președinte ARA – Comitetul Bazinal Olt-Jiu;
  • Corina Iliescu – Consilier AM POS Mediu;
  • Adrian David – președintele Consiliului județean Hunedoara;
  • Sorin Vasilescu – prefectul județului Hunedoara;
  • Marin Tălău – director Administrația Bazinală Jiu Craiova (Apele Române);

apa5

De asemenea, la seminarul de la Petroșani au participat primarii celor 6 localități din Valea Jiului, șeful Sistemului Hidrotehnic Jiu Petroșani (Sorin Corici), directorii generali și specialiști în implementarea programelor de finanțare europeană de la societățile de apă și canalizare din Deva, Drobeta Tr. Severin, Craiova, Rm. Vâlcea, Sibiu, Tg. Jiu, Slatina și Petroșani, precum și reprezentanți ai firmei de consultanță Halcrow.

20160324_111337

”Faptul că desfășurăm acest eveniment important la Petroșani este încă o confirmare a experienței acumulate de echipa de specialiști a operatorului serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului în ceea ce privește atragerea și utilizarea fondurilor europene de mediu, dar și o dovadă a încrederii de care ne bucurăm în rândul colegilor de la societăți similare din mari orașe ale țării. Cred că discuțiile pe care le-am avut, împreună cu experții JASPERS acreditați de Comisia Europeană, cu specialiștii din Ministerul Fondurilor Europene și cu reprezentanții la cel mai înat nivel ai operatorilor, vom reuși să facem importanți pași înainte în accesarea banilor europeni pentru investiții în modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Nu vă ascund faptul că Apa Serv Valea Jiului deja se află în stadiu avansat în această direcție și sperăm ca, în acest an, să obținem deja finanțarea pentru etapa a doua a proiectului nostru major de investiții în acest domeniu. Vreau să le mulțumesc colegilor de la ARA, împreună cu care am organizat acest important eveniment, dar și specialiștilor din Ministerul Fondurilor Europene și ai experților și consultanților care au răspuns invitației noastre”, a declarat Costel Avram, Directorul General al Apa Serv Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19869′]