Adrian David le dă temă de casă primarilor din Valea Jiului

Primarii din cele şase localităţi ale Văii Jiului trebuie să identifice clădirile care se pretează pentru a fi transformate într-un centru unde să fie trataţi copiii cu dizabilităţi. După ce vor fi identificate clădirile, urmează să se stabilească locaţia unde va fi realizată investiţia.

adrian-david-735x400

“Am discutat cu primarii din Valea Jiului oportunitatea unei finanţări pe prgrame de importanţă naţională, derulate pe finanţare guvernamentală, e vorba de construirea unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi în Valea Jiului. Am ales ca variantă de lucru unul dintre oraşele sau municipiile din Valea Jiului pentru că din punct de vedere al atenţiei  pe care o acordăm copiilor cu dizabilităţi în judeţul Hunedoara şi am solicitat primarilor să facă propuneri cu privire la eventualele locaţii unde să se poată desfăşura această activitate”,  a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

În urma realizării acestui proiect, copiii cu dizabilităţi din Valea Jiului vor avea parte de asistenţă medicală şi psihologică şi totodată se vor crea şi pesre 100 de locuri de muncă.

“E o activitate intensă şi pe mai multe planuri. Componenta care ne interesează şi din punct de vedere administrativ este că vom crea aproximativ 100 de locuri de muncă. Proiectul prevede şi o parte de regenerare urbană, deci nu vom construi de la zero, ci vom încerca să folosim şi clădiri dezafecatate. La Simeria şi Hunedoara sunt astfel de centre speciale, care sunt şcoli, dar şi centre de formare profesională şi vom face unul şi în Valea Jiului”,  mai spus sursa citată.

Proiectul ar urma să fie finanţat cu fonduri de la bugetul de stat, astfel primăriile nu ar fi nevoite să aloce bani pentru această investiţie.

La ora actuală la nivelul judeţului există doar două astfel de centre, ambele fiind la o distanţă de 100 de kilometri de Valea Jiului. Acestea sunt la Simeria şi Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’27126′]