Semnal de alarmă. Lucrările din Colonie au înălţat trotuarele până la pervazul ferestrelor

Consilierul local Viorel Pascu a trimis o petiţie primarului din Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, prin care atrage atenţia asupra problemelor create de lucrările din cartierul Colonie. Răspunsul factorilor responsabili este, însă, în doi peri şi deloc mulţumitor pentru alesul local.
 
raspuns_petitie
Viorel Pascu arată că localnicii din acest cartier cetăţenii solicită o întâlnire cu constructorii, reprezentanţii Primăriei Petroşani şi a societăţii care face dirigenţia proiectelor, în condiţiile în care în următoarea perioadă vor demara lucrările la proiectele de extindere a reţelei de gaz către instituţiile publice şi de asemenea,  modernizare străzi şi trotuare în acest cartier. „Această întâlnire este motivată de problemele care au creat un mare disconfort cetăţenilor din acest cartier, la proictele demarcate în anii trecuţi”, atrage Pascu atenţia, arătând că, prin amenajarea trotuarelor s-a ajuns la înălţime faţă de pervazul ferestrelor de 0,8m, iar copii folosesc ieşirea din casă, pe fereastră. De asemenea, spune Viorel Pascu, apa bălteşte în faţa caselor sau intră în curţile cetăţenilor, asta în timp ce montarea bordurilor s-a realizat pentru facilitarea parcării maşinilor în faţa casei, în funcţie de cât de mult au insistat cetăţenii. Mai grav, spune consilierul menţionat, pe anumite porţiuni nu s-au executat rigole, asta în timp ce porţiunile betonate ale infrastructurii stradale s-au deteriorat din primul an, iar infrastructura de canalizare a apei menajere a fost montată la o cotă superioară căminelor de branşare a reţelei din locuinţe.
Petiţia alesului local a fost adresată primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, dar răspunsul a  venit de la şeful Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul administraţiei publice locale. Un răspuns sec şi, deopotrivă, lipsit de substanţă, îndrăznim să spunem. „Referitor la petiţia dvs. înregistrată la Primăria Municipiului Petroşani vă comunicăm faptul că pe viitor vom ţine cont de solicitările la care faceţi referire”, se arată în răspunsul semnat de directorul executiv Daniel Vişan.
[slideshow_deploy id=’17217′]