Prima grădiniță de nivel european din Valea Jiului e pregătită de inaugurare la Lupeni

Nevoia unei grădinițe noi pentru copiii care urmează cursurile preșcolare în cadrul grădiniței de la Școala gimnazială 1 (de lângă Primărie) din Lupeni era indiscutabilă, încă de acum câțiva ani.

lupeni1-1

Așa s-a născut proiectul construcției unei noi grădinițe în municipiul Lupeni, proiect asumat de autoritățile publice locale și susținut, la nivel parlamentar, de către deputatul Cristian Resmeriță.

Nu mai puțin de 19,2 miliarde de lei vechi au fost investiți de la bugetul local și prin transferuri de la bugetul statului (obținute în urma unor demersuri parlamentare – rectificări bugetare anuale – făcute de către Cristian Resmeriță) pentru ridicarea acestei noi unități educaționale, prima din Valea Jiului care corespunde tuturor exigențelor europene în materie de infrastructură pentru educație preșcolară. Noul edificiu a fost prezentat astăzi opiniei publice, prin intermediul unei conferințe de presă organizate chiar în noul sediu al Grădiniței nr. 1 de către primarul municipiului Lupeni, Cornel Rssmeriță.

La eveniment, au fost invitați să participe și coordonatorii direcți ai acestui obiectiv (cadre didactice și directorii Liceului Teortic ”Mircea Eliade” Lupeni), consilieri locali, funcționari publici, dar și deputatul Cristian Resmeriță.

lupeni2”După eforturi uriașe, care nu sunt vizibile dar fără de care nu am fi reușit să realizăm ceea ce se vede aici, ne aflăm astăzi într-un moment în care putem spune, cu mândrie, că municipiul Lupeni are cea mai modernă grădiniță din Valea Jiului și una dintre cele mai frumoase unități de acest fel din județul nostru. Deși am pornit greu acest proiect, cu protestul locatarilor din blocurile învecinate care nu erau deloc mulțumiți că vom construi aici aceeastă grădiniță, dar și cu destule greutăți financiare, am reușit să finalizăm acest obiectiv atât de necesar pentru copiii din Lupeni, un obiectiv apreciat acum de toată lumea. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat la succesul acestui proiect, de la educatorii și profesorii care au venit cu propunerea de a construi o grădiniță nouă, modernă, în orașul nostru, la funcționarii din Primărie și la consilierii locali care au înțeles necesitatea acestui proiect și până la fiul meu, Cristian Resmeriță, deputatul din Colegiul nostru care, trebuie să o spun deschis, ne-a sprijinit foarte mult în demersurile necesare pe lângă autoritățile de la București”, a declarat Cornel Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

”Nu doar ca parlamentar, ci și ca tată a doi copii mici, mi-am dorit să fac tot ceea ce am putut pentru a susține realizarea acestui obiectiv atât de necesar pentru orașul nostru. Nu a fost ușor, dar nu a fost nici imposibil și trăim astăzi satisfacția de a fi reușit să ducem la bun sfârșit încă un proiect important pentru cetățenii din municipiul Lupeni”,a declarat, la rândul său, deputatul Cristian Resmeriță.

lupeni3Noua grădiniță din municipiul Lupeni este o construcție nouă P+1, având 4 săli de clasă spațioase, dotate fiecare cu baie proprie și vestiar, cu sală pentru servirea mesei, cu o elegantă sală pentru spectacole, cu o cancelarie modernă și un spațiu generos de curte împrejmuită.  Aceasta a fost ridicată pe str. Parângului din municipiul Lupeni, în zona din vecinătatea cunoscutului bloc 200.

Peste câteva săptămâni, odată ce toate avizele și aprobările necesare deschiderii activității vor fi obținute, noua grădiniță va fi inaugurată oficial, evenimentul fiind preconizat a avea loc după vacanța din luna aprilie a celor mici. Potrivit directorului Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni (în coordonarea căruia se află noua grădiniță a Școlii gimnaziale nr. 1) în cadrul acestei unități vor fi mutate grupele de grădiniță care funcționează în prezent la Școala nr. 1 într-un spațiu pentru care nu se pot obține autorizațiile de funcționare conform normativelor europene în domeniu.

Acum, edilii din Lupeni caută soluții pentru a realiza un obiectiv similar și în cealaltă parte a localității, pentru ca și copiii din zona Bărbăteni să poată beneficia de condiții similare de calitate în grădinițele din Lupeni.

lupeni4

lupeni5

 

[slideshow_deploy id=’13835′]