GHEORGHE ILE: ”Municipiul Vulcan este de ani buni un mare șantier și va mai fi așa încă ani buni de acum înainte, dar nu pentru că așa vrem, ci pentru că așa trebuie”

Vulcan, aproape în orice zonă a orașului mergi, vezi în aceste zile muncitori și utilaje care-ți lasă impresia că întregul oraș este un mare șantier. Cât de necesare sunt toate aceste lucrări și, mai ales, de ce se fac ele tocmai acum, în prag de alegeri, am încercat să aflăm chiar de la primarul municipiului Vulcan, ing. Gheorghe Ile, în cadrul unui interviu în exclusivitate pe care vi-l supunem atenției în cele ce urmează:

ile-la-birou2

– Domnule primar Gheorghe Ile, faptul că Vulcanul pare acum, așa, ca un mare șantier, are vreo legătură cu alegerile locale care bat la ușă ?

– Și da, și nu ! Este cât se poate de evident faptul că scopul unui primar care vrea să recâștige încrederea cetățenilor din orașul său, este acela de a le demonstra oamenilor că, în ceea ce privește schimbarea în bine a localității, vrea, știe și poate acționa în aceasă direcție. Acuma, că Vulcanul este iarăși în plin șantier și, peste puțin timp se apropie alegerile, este doar o simplă coincidență. Ce-ar fi trebuit să fac? Să dispun oprirea tuturor proiectelor de dezvoltare din Vulcan, doar pentru că vin alegerile ? Alegerile vin și pleacă, dar problemele comunității noastre, tot trebuie să le rezolvăm.

– Nu vă este însă teamă că ați putea fi acuzat că vă faceți campanie electorală ?

– Pe acest considerent, eu pot să spun că de mai bine de un deceniu sunt tot într-o campanie electorală. Oamenii au văzut că noi, la Vulcan, nu lucrăm doar o dată la 4 ani, ci acționăm permanent cu acele lucrări care sunt absolut necesare pentru modernizarea orașului. Apoi, împreună cu echipa din Primărie și cu Consiliul local de la Vulcan, am înțeles să abordăm o altfel de strategie de dezvoltare. Nu acționăm doar așa, ca să mai facem cârpeli pe ici, pe colo, ca să ne laude oamenii că am făcut ceva și pe strada lor. Noi acționăm pe baza unei strategii care urmărește efectuarea unor lucrări ample, de calitate, astfel încât acolo unde am finalizat lucrările, măcar pentru câțiva ani buni să nu mai fie nevoie de alte investiții similare. Ne-am fi dorit să finalizăm peste tot lucrările la drumuri, trotuare, zone verzi, blocuri de locuințe ș.a.m.d. Din păcate, Vulcanul nu are atâția bani încât să poată face toate aceste lucrări doar așa, pocnind din degete. A trebuit să scriem proiecte, să atragem bani din fonduri europene, din fonduri naționale și județene și să completăm toate aceste resurse cu cota de constribuție a noastră. Din fericire, în ultimii ani, ne-am descurcat bine la acest capitol și astfel, an de an, am avut bani pentru a putea face lucrări în diverse zone ale orașului, lucrări de anvergură, în urma cărora se vede și se resimte schimbarea în bine. Iată de ce, municipiul Vulcan este de ani buni un mare șantier și va mai fi așa încă ani buni de acum înainte. Dar nu pentru că așa vrem, ci pentru că așa trebuie.

– Chiar și așa, mai sunt oameni nemulțumiți că lucrările vizează alte zone, nu cele în care locuiesc. Când s-a lucrat pe Bulevard au cârcotit cei de pe Titulescu, așa cum atunci când s-a lucrat în Cocoșvar, au cârcotit cei din Colonie. Cum alegeți, domnule primar, zonele prioritare în care se lucrează la infrastructură ?

– Atunci când am început elaborarea Strategiei de dezvoltare a municipiului Vulcan, am avut în vedere, în primul rând, să facem în așa fel încât tot ceea ce ține de infrastructura din educație să fie realizat la nivel european, astfel încât copiilor noștri să le placă să meargă la școală. Am acționat corespunzător și astăzi, toate unitățile de educație din orașul nostru sunt model de succes dat exemplu la nivel național. În ceea ce privește drumurile și trotuarele, am acționat și acționăm după câteva principii clare. În primul rând, atunci când începem o lucrare, ne gândim câți oameni vor beneficia de aceasta dar avem în vedere și programele de finanțare de la nivel guvernamental sau european de care putem beneficia pentru a putea realiza lucrarea respectivă. Așa am făcut și cu bulevardul Mihai Viteazu, și cu străzile din Centrul Vechi, și în Dallas, și în Cocoșvar și peste tot unde am executat lucrări în toți acești ani. Și tot așa vom acționa și în continuare.

ile gheorghe primar– Ați început în această primăvară lucrările la strada Nicolae Titulescu…

– Am început acest proiect încă din ultimele luni ale anului trecut. Banii au venit însă destul de târziu și iarna a generat oprirea lucrărilor. Acestea au fost reluate și, după cum vedeți, evoluează într-un ritm accentuat. În scurt timp, vom finaliza primul tronson, de la Coroești până la Colegiul Tehnic, pe ambele părți ale drumului. Urmează apoi celălalt tronson, de la Liceu și până la Școala Teodora Lucaciu, pe care sper să îl finalizăm tot în cursul acestui an. La fel cum sperăm ca, dincolo de lucrările la trotuare, cei de la Compania de Drumuri să înceapă la rândul lor modernizarea drumului național. Lucrăm însă, în paralel, și la alte lucrări, în spatele blocurilor de pe bulevard, de la Poștă până la Piață, unde suntem deja în fază avansată cu asfaltarea. Lucrăm la scările de acces spre zona Micro 3 B și vom începe, anul acesta, lucrările la drumurile din spatele blocurilor din zona Dincă, dar și cele de pe strada Traian. Pentru că ați amintit de Colonie, vreau să vă spun că acolo, după lucrările de introducere a rețelelor de  apă și canalizare, începem proiectarea pentru modernizarea străzilor și turnarea de asfalt. Lucrăm, de asemenea, la amenajarea de locuințe sociale în fostele cămine militare de la Dincă și, profit de acest interviu, pentru a le da asigurări încă o dată cetățenilor din Vulcan că aceste locuințe se construiesc pentru tinerii din comunitatea noastră, nu pentru a aduce la Vulcan refugiați din Orient. Sigur, aș mai vorbi aici despre lucrările de asfaltare la drumul spre telegondolă, la cele care vor începe pe strada Căprioara. Acolo unde programul de asfaltare nu prevede lucrări pentru anul acesta, vom acționa pentru reabilitarea căilor de acces (la solicitarea cetățenilor) și vom continua activitatea de curățenie care a adus orașului nostru multe aprecieri din partea cetățenilor, dar mai ales a celor care ne vizitează orașul.

[slideshow_deploy id=’13835′]