Banii pentru reabilitarea termică a blocurilor sunt decontaţi cu mare greutate

Doar trei primării din judeţ au accesat anul trecut fonduri pentru reabilitarea blocurilor, spun oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, respectiv Hunedoara, Petrila şi Petroşani.  Anul acesta au mai rămas doar două!
anvelopare-blocuri
 
În 2015, cei mai mulţi bani au mers către municipiul Petroşani, respectiv 803.805, 89 lei, urmat de oraşul Petrila, cu 727. 862, 19 lei şi Hunedoara – cu 198.000 de lei. În total,  în cadrul Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, pentru judeţul Hunedoara s-au alocat 1.729.713, 08 lei, din care s-a decontat puţin mai mult de jumătate din sumă. Programul continuă şi în acest an, însă fondurile sunt diminuate, au precizat oficialii MDRAP, şi asta din cauza ritmului scăzut de solicitări la decontare din partea unităţilor administrativ teritoriale. „Conform Legii bugetului de stat pe anul 2015, fondurile alocate pentru Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe au fost iniţial în cuantum de 50 de milioane de lei. Din cauza ritmului scăzut de solicitări la decontare din partea unităţilor administrativ – teritoriale, la sfârşitul anului 2015 fondurile alocate Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe au fost diminuate până la suma de 25 de milioane de lei”, au precizat oficialii MDRAP.
Pentru acest an municipiului Petroşani i-au fost alocate 209.614 lei, iar la Petrila 767. 486 de lei, suma pentru judeţul Hunedoara fiind astfel sub un milion de lei şi asta pentru finalizarea lucrărilor deja aprobate. De precizat că municipalitatea din Petroşani a solicitat oficialilor ministeriali cuprinderea în acest program de noi blocuri de locuinţe care să fie reabilitate termic, însă bugetul pentru acest an nu permite promovarea de noi obiective. Acest lucru ar fi posibil doar în urma unei rectificări bugetare pozitive.
[slideshow_deploy id=’27126′]