Cristian Resmeriţă : ”Palatul Cultural Minerul din Lupeni şi-a recăpătat strălucirea de altădată!”

Ani de zile s-au tot căutat soluții pentru reabilitarea Palatului Cultural Minerul, una din cele mai vechi clădiri din vechiul centru al municipiul Lupeni, un edificiu încărcat nu doar de istorie, ci și de cultură,  dar care ajunsese într-o stare avansată de degradare .
palat
Lipsa resurselor de finanțare pentru acest proiect, asumarea unor lucrări complexe, cu elemente de arhitectură de patrimoniu, au făcut ca teriversarea acestui proiect să scadă încrederea oamenilor că Palatul Cultural ”Minerul” va mai avea vreodată strălucirea anilor săi de glorie.
 palat2
Printre cei care au crezut însă în succesul acestui proiect,așa cum avea să ne declare el însuși, se numără și deputatul Cristian Resmeriţă. Acesta nu a renunţat însă nici un moment la ideea de a pune în practică proiectul de renovare a acestei clădiri, dată fiind importanţa acesteia  pentru viaţa culturală a oraşului și, pe cale de consecință, împreună cu primarul Cornel Resmeriţă şi funcționarii de specialitate din cadrul Primăriei Lupeni au dus la bun sfârșit realizarea acestui proiect.
 palat4
Acum, Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni se află în pragul de a fi redeschis publicului. Iar imaginile vorbesc de la sine despre noua ”față” a acestui edificiu cultural renăscut din propria-i cenușă, spre bucuria celor care-i cunosc istoria și-i apreciază menirea în viața comunității locale din municipiul Lupeni și din întreaga Vale a Jiului.

CRISTI”Este o bucurie pentru noi, cei din Lupeni, că Palatul Cultural Minerul şi-a recăpătat strălucirea de altă dată. Lucrările de renovare şi reabilitare au ajuns la final, în cel mai scurt timp urmând să îi facem inaugurarea şi să îl redăm circuitului public. Trebuie să vă spun că s-a respectat întrutotul arhitectura iniţială a clădirii. Acum, acesta dispune de un număr de 324 de locuri în sală, are un elegant foaier, dar și cabine de machiaj și odihnă pentru artişti, grupuri sanitare moderne la ambele nivele, este dotat cu hidranţi şi dispozitive moderne de prevenirea incendiilor, conform celor mai noi prevederi legale în domeniu. Clădirea este o adevărată bijuterie arhitectonică, dar dispune de asemenea de o acustică deosebită. Prin finalizarea acestui obiectiv, aducem cetăţenilor din municipiul Lupeni şi din întreaga Vale a Jiului posibilitatea de a se bucura, ani buni de acum înainte, de spectacole de cea mai bună calitate, prin care ne dorim revigorarea viaţii culturale a oraşului nostru. În plus, copiii şi tinerii din oraşul nostru nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în alte zone ale țării, pentru a se bucura de binefacerile unei săli moderne de spectacol”, spune Cristian Resmeriță, deputat de Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19869′]



« (Știre anterioară)