Şi-au testat glicemia şi au constatat că suferă de diabet

Zeci de petroşăneni şi nu numai au participat, astăzi, la un eveniment organizat de Crucea Roşie în parteneriat cu Primăria Petroşani şi Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Ziua Mondială a Sănătăţii s-a derulat sub egida “Cum să evităm problemele legate de diabet”, iar cei prezenţi au fost testaţi.

“Este foarte important să avem grijă de mâncăm, cât ne mişcăm şi atunci când avem o problemă să ne adresăm medicului specialist. Primele simptome ale diabetului sunt atunci când glicemia este foarte mare, apare poliuria, polidipsia adică bem foarte multă apă şi creşterea în greutate. Prima dată se adresează mediului de familie care îi preia, care ridică suspiciunea de diabet şi îl trimite către medicul specialist”,  a declarat Livia Ciugulea, medic specialist diabetolog.

Evenimentul a fost organizat de cei de la Crucea Roşie, iar Felicia Vitan ne spune că în urma testării glicemice a avut surpriza de a constata că valorile sunt ridicate.

“Una dintre persoanele care a fost testată, iar glicemia a fost mare sunt chiar eu. Nu mi-am testat glicemia de mult timp şi astăzi am avut suprinderea să  aflu că am glicemia 110, ceea ce pentru vâsrta mea e un pic cam mult. Sper să fie doar din cauza emoţiilor”,  a declarat Felicia Vitan, preşedinte Crucea Roşie Petroşani.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 

 

 

FOTO GEZU