Lături sau hrană la Spitalul de Urgenţă Petroşani?

Un pacient al Spitalului de Urgenţă din Petroşani a ţinut să facă publice imaginile cu hrana pe care o primesc pacienţii. Nici lăturile pentru animale nu arată precum mâncarea pe care o primesc pacienţii.

“Meniu de seara la Spitalul Petrosani: macaroane (reci) cu brânza dulce”,  spune pe Facebook un pacient.

În sistemul sanitar românesc, hrana zilnică a pacienţilor costă între 7 şi 15 lei, în funcţie de afecţiunile de care acesta suferă. La fel ca la toate unităţile medicale din ţară, alocaţia zilnică pentru hrana pacienţilor este de nici mai mult, nici mai puţin de 7 lei. Este revoltător, dar un pacient primeşte 3 mese zilnic, în valoare de numai 7 lei.

“Regimul comun este de 7 lei pe zi pentru un pacient, iar pentru cei care suferă de TBC, gravide şi lăuze norma este de 12 lei zilnic. Primesc trei mese pe zi, iar la prânz sunt două feluri de mâncare”, a declarat în urmă cu ceva timp, Alin Vasilescu, managerul SUP Petroşani.

Meniul este întocmit de un dietetician și trebuie să aibă zilnic 2 mii de calorii și să aducă aportul necesar de proteine, lipide și glucide. Asta înseamnă că obligatoriu masa trebuie să conțină și carne. Pentru un copil care are mai puțin de 3 ani alocația de hrană este de doar un leu și 80 de bani.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]