Respectă firmele din Hunedoara drepturile persoanelor cu handicap?

 
Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a verfciiat dacă angajatorii hunedoreni respectă  prevederile Legii 448/ 2006 privind protecția și promovarea drepturilor lucrătorilor cu handicap.
accessible-science
Potrivit acestui act normativ, spun oficialii ITM; angajatorii care au cel puțin 50 de angajați au obligația de a angaja persoane cu handicap întrun procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați. În situația în care nu fac acest lucru au obligația de a plăti lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe țară înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap sau să achiziționeze produse sau servicii de la unități protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat.
Astfel, au fost controlați 14 angajatori. Din cei 14 angajatori controlați șapte aveau încadrate în baza unor contracte individuale de muncă persoane cu handicap, patru plăteau lunar sumele datorate conform legii, iar un angajator achiziționa produse și servicii de la unități protejate.
Un singur angajator nu respecta în totalitate prevederile Legii 448/ 2006 și pe cale de consecință i s-a dispus măsura respectării legii, a părecizat ITM Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’27028′]