Zeci de bijuterii expuse la Petroşani

 

Nu mai puţin de 33 de autoturisme de epocă au putut fi admirate, la sfârşitul săptămânii, la Petroşani. Expozanţi veniţi din tot judeţul şi-au lăsat bijuteriile pe patru roţi să fie admirate şi forografiate de pasionaţii de maşini.

IMAG0111

“Vedeta expoziţiei este un Renault 4CV din 1953 care este la început de restaurare. Am vrut să arăt de la ce începe o restaurare, adică de la o epavă şi cu multă muncă şi multă dragoste şi bani se va realiza un proiect care va fi finalizat printr-o bijuterie pe patru roţi. Există şansa, ţinând cont că este doar luna aprilie, şi retroparada toameni are loc în octonmbrie, există posibilitatea să vină pe roţile ei şi să fie restaurată 100%. Are o istorie aparte, este adusă din Olanda, a fost găsită la fier vechi şi este adusă de un ataşas militar al Ambasadei Washingtonului la Bucureşti care a plecat la o altă misiune în Afganistan şi un prieten de-al meu de la Bucureşti este angajat al Ambasadei Americane şi m-a sunat şi mi-a spus că este maşina, vrea să o dea pe OLX, nu l-am lăsat să o dea pe OLX pentru că în 10 minute era vândută şi împreună cu un prieten am luat platforma şi noaptea am plecat spre Bucureşti să o aducem. John Camper este colonelul din armata americană căruia i-a aparţinut maşina”, a spus Ovidiu Zaharie, preşedintele Retromobil Club Hunedoara.

IMAG0112

Organizatorii au pus Petroşaniul pe harta maşinilor de epocă încă de acum cinci ani, când au organizat pentru prima dată acest eveniment. La început filiala Retromobil Club România avea doar trei membri, iar acum numărul acestora a ajuns la peste 20.

La fel ca în fiecare an, la parada maşinilor clasice pot fi văzuţi expozanţii din Valea Jiului şi nu numai.

“Am venit cu un Mercedes 115, bot de cal, fabricaţie 1976, maşina este într-o stare impecabilă, este uşor de întreţinut, cu un consum de 7%. O folosesc în fiecare zi, nu m-a lăsat niciodată în drum, piese se mai găsesc la ea. Piesele sunt foarte rezistente. Pe a mea nu există improvizaţii. Corespunde din orice punct de vedere. Sunt foarte fidel mărcii şi pentru mine Mercedesul rămâne Mercedes. Nu mi-aş cumpăra o altă maşină. Am avut trei Mercedesuri. Va rămâne pentru moştenitori şi ei să facă cu ea ce vor. Anul trecut am reuşit să o şi înscriu în clubul Retromobil şi sunt mândru că am o maşină de epocă cu acte în regulă”, spune Gyorgy Kis, proprietarul unui Mercedes 115.

IMAG0115

La parada maşinilor de epocă au fost prezente şi două persoane publice.

“Am venit cu o Dacie 1100 fabricată în octombrie 1968, numărul fabricaţie este 623. e o maşină pe care o am din familie, a fost a unui unchi care a fost singurul proprietar, a avut foarte mare grijă de ea. Astăzi e prima dată când vin la o expoziţiei şi în cel mai scurt timp voi intra în clubul Retromobil. Când ai o pasiune nu contează ce mai faci în restul timpului. Pe lângă faptul că sunt pasionat de autoturismele vechi eu mai mai am o pasiune, particip la raliuri. Am o maşină de raliuri şi am participat la concursuri de amatori. Cred că legile pentru maşinile vechi sunt în regulă”, ne spune Daniel Răducanu, primarul comunei Baru Mare.

Marica Petru Sorin este deputat pe zona Haţegului, iar acesta a venit cu o bijuterie de Dacie 1100. deputatul ne face şi o dezvăluire. Pasiunea sa este şi aceea de a participa la raliuri.

“Cred că orice şofer are melancolia aceasta şi pasiunea aceasta. Maşinile pentru bărbaţi sunt o zonă sensibilă. Am venit cu o Dacie 1300 şi acasă am un IMS care nu am putut să îl aduc din 1968. e cu motorul original, 2500 de km la bord şi e o bijuterie. Cred că la următoarea prezentare voi putea veni şi cu IMS-ul. Pasiunea o am de mult, dar echipa am găsit-o doar de un an”, a spus Petru Sorin Marica, deputat ţara Haţegului.

De cinci ani, municipiul Petroşani se alătură marilor oraşe din ţară care organizează parada maşinilor clasice.

[slideshow_deploy id=’27126′]

 



(Următoarea știre) »