Noul sezon de hipism și hipoterapie de la ”Parco Cavalli” s-a deschis cu fast la Vulcan

A fost sărbătoare de zile mari, luni la baza hipică din Vulcan a Asociației ”Parco Cavalli” unde, în prezența a câteva sute de copii, a avut loc deschiderea festuvă a sezonului de hipism și hipoterapie din anul 2016.

parco2

Pentru Florin Vrabie, președintele Asociației ”Parco Cavalli” din Vulcan bucuria a fost dublată de gestul unor oameni care nu doar că au subscris acestui inedit proiect educațional derulat în Valea Jiului, dar au răspuns și invitației de a participa la festivitatea deschiderii noului sezon, o festivitate organizată ca la carte.

parco1

Printre cei care au onorat invitația gazdelor de a vedea la fața locului (baza hipică a acestei asociații, situațtă în incinta fostului staduon Paroșeni din municipiul Vulcan) ce înseamnă cu adevărat ”Parco Cavalli” pentru tinerii din Valea Jiului, s-a numărat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. ”Știu foarte mulți copii din Petroșani care iubesc caii și care ar fi foarte fericiți să poată petrece o parte din timpul liber la centrul de echitație PARCO CAVALLI din Vulcan. Am participat cu multă bucurie la evenimentul de deschidere a sezonului de echitație 2016. Particularitatea acestui centru este dată de faptul că lecțiile clasice de echitație sunt îmbinate în mod armonios cu reprize de terapie pentru copiii cu nevoi speciale, știut fiind faptul că relația emoțională care se stabilește între copii și cai are puterea să atenueze anumite dezechilibre emoționale. Felicit organizatorul acestei activități dedicată în primul rând copiilor și recomand tuturor celor ce iubesc caii să treacă și pe la centrul Parco Cavalli. Merită!”, a descris Tiberiu Iacob Ridzi experiența trăită cu ocazia acestui eveniment.

parco4 (1)

Alături de edilul Petroșaniului, dar și de alte personalități publice ale Văii Jiului, sute de elevi din toată Valea Jiului au ales să înceapă  ”Săptămâna altfel” alături de gazdele de la asociația de hipism și hipoterapie ”Parco Cavalli”de la Vulcan, spre bucuria președintelui acestei organizații, Florin Vlabie.

parco6

[slideshow_deploy id=’19869′]