PNL Petrila rămâne fără liberali. Liderul judeţean dă din nou cu bâta în baltă

Organizaţia locală a PNL Petrila este pe cale să rămână fără liberali. După impunerea lui Ilie Păducel în fruntea partidului şi stabilirea acestuia ca şi candidat la un nou mandat de primar în dispreţul decalogului de integritate, vechii liberali părăsesc unul câte unul partidul. În tot acest timp, reacţia liderului PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, este năucitoare.
Bogdan-Timpau-2009-640x330
 
Nemulţumiţi de încălcarea codului de integritate intern, zece membri ai PNL Petrila, dintre care șapte fac parte din Biroul Politic Local, au demisionat „în bloc” din partid. Au reclamat faptul că primarul în funcție, Ilie Păducel, a fost impus ca şi candidat, asta deşi a fost membru PCR, poziție din care a fost și remunerat. Printre cei care au părăsit partidul este şi consilierul local Doinița Bălănesc, preşedinta Organizaţiei de Femei de la PNL Petrila.
„Demisia nu este generată de faptul că am fost nemulțumită de locul ocupat pe lista de consilieri, întrucât ocupam poziția a treia pe această listă. Eu am demisionat din cauza încălcării unor principii, cel mai important fiind Codul de integritate prin aducerea lui Ilie Păducel în PNL. Amintiţi-vă că aţi scris şi dumneavoastră că am făcut câteva contestații până la nivel național tocmai pe această temă și până acum nu am primit niciun răspuns”, a declarat Doinița Bălănesc. Aceasta a precizat că nu poate să îi mintă pe cei care  cred în valorile PNL şi în consilierii locali ai acestui partid „Eu nu mai cred în Ilie Păducel, actualul președinte numit al PNL Petrila, încă din 2012. Deși atunci a câștigat alegerile, de câte ori am avut ocazia am spus clar și răspicat că este primarul orașului Petrila, dar doar legal, pentru că numărul de voturi obținute și anume doar 3000 și ceva nu-l mai recomandă în fruntea urbei. Urmărindu-i activitatea în administrație în ultimii patru ani știu exact ce poate oferi petrilenilor și atunci niciun partid politic nu mă poate convinge să mint alegătorii că eu cu Ilie Păducel putem forma o echipă”, a mai spus Doinița Bălănesc.
Iar demisiile nu se vor opri aici, astfel că organizația liberalilor petrileni riscă să rămână chiar fără liberali. De precizat că, duminică, fostul președinte al PNL Petrila și fost coordonator al filialelor PNL din Valea Jiului, Costel Avram, și-a anunțat și el demisia din partid, tot din cauza încălcării codului de etică aprobat de conducerea centrală a partidului.
În tot acest timp, după ce s-a bulucit la toate acţiunile organizate de liberalii petrileni (şi nu au fost deloc puţine!) şi a stat frumos la poză, preşedintele PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău are o reacţie năucitoare:
„Este o consecinţă a plecării lui Costel Avram  din PNL, marea majoritate a acestora fiind angajaţi ai SC Apa Serv Valea Jiului SA. Fiecare plecare este regretabilă, dar este o alegere personală. Biroul Politic Local al PNL Petrila va fi completat cu membri supleanţi”, a declarat pentru Mesagerul Hunedorean preşedintele PNL Hunedoara. Ţîmpău uită însă să spună că aceşti „angajaţi ai ApaServ” sunt oameni care au fost buni să organizeze acţiunile la care şi-a făcut apariţia ca să poată fi văzut şi mulţi sunt membri ai PNL încă de dinainte ca Avram să preia conducerea organizaţiei.
[slideshow_deploy id=’22083′]