Un elev din Petroșani, regizor de film într-un important festival internațional de film pentru adolescenți

Dream Fest Cinema, Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți, prezintă astăzi la București un scurt metraj realizat de un elev român, în vârstă de 16 ani, din Petroșani. Andrei Popa va fi prezent în sală și va vorbi despre filmul său, pe care deja criticii de film care au văzut pelicula au numai cuvinte de laudă.

andrei-popa

Filmul se numește ”Etichetă vs. Definiţie” are o durată de 8 minute și poartă amprenta de Regie, Imagine și Montaj a lui Andrei Popa. Din distribuție fac parte: Vlad Muntean, Lavinia Buruiană, Andrada Meterez, Alin Bosnea, Rareș David, Matilda Moldovan, Gabriel Raicu, Andreea Sîn și Larisa Staicu, toți fiind colegi ai tânărului regizor amator.

Andrei Popa are 16 ani, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – Petroşani.

”Pasiunea pentru film pot spune că a apărut pe parcursul anilor în care am participat în taberele de film organizate de domnul Dumitru Lupu – un maestru al muzicii româneşti şi al spectacolelor. Îmi doresc să continui studiile la facultatea de regie film şi mi-am dorit tare mult să fac şi primul meu film. Am avut parte de nişte colegi extraordinari care m-au ajutat ca acest lucru să se îndeplinească.
Filmul “Etichetă vs. definiţie” ilustrează multe întâmplări adevărate care au loc în viaţa de zi cu zi a multor elevi. Dar, totuşi, într-un final realizăm că nu a fi popular este ceea ce contează cu adevărat, ci puterea de a fi tu însuţi”, spune Andrei Popa despre pasiunea sa pentru film.

Proiecția scurt metrajului “Etichetă vs. definiţie” va avea loc astăzi, la Teatrul Excelsior din Capitală, începând cu ora 17.30. Înainte și după, sunt programate alte două filme pentru copii: ”Prietenul meu Raffi” (Germania), de la ora 15.30, cu participarea regizorului Arend Aghte, și filmul ”La limită/The Edge” (România), de la ora 17.45, cu participarea regizorului Bogdan Alexe.

[slideshow_deploy id=’19869′]