Deponeul ecologic e gata, dar numai în iulie va funcționa

 Consiliul Judeţean Hunedoara a finalizat proiectul privind „Sistemul Integrat de Gestiune a Deşeurilor Solide în Judeţul Hunedoara”. Pentru implementarea lui au fost alocate fonduri europene nerambursabile, dar încă nu poate fi considerat funcţional.
 deponeu-2-1
Valoarea totală a investiţiilor este de 50 de milioane de euro şi include colectarea selectivă a tuturor deşeurilor municipale şi asimilabile, tarnsportul deşeurilor la deponeul ecologic de al Bîrcea Mare, sortarea acestora pentru obţinerea de materiale reciclabile la staţiile de sortare de la Brad, Bârcea Mare, Petroşani şi Vulcan, precum sortarea şi depozitarea la centrul de management integrat de la Bârcea Mare. În cadrul programului au fost închise şi depozitele de deşeuri neconforme de la Deva, Orăştie, Hunedoara, Haţeg, Călan, Aninoasa, Petrila, Lupeni şi Uroi. „Proiectul constă în modernizarea sistemului de colectare, tratare şi depozitare a deşeurilor municipale şi asimilabile. Se doreşte alinierea întregului sistem de management al deşeurilor din judeţul Hunedoara la standardele europene în vigoare pentru o mai bună gestionare a deşeurilor, protecţia mediului şi a sănătăţii locuitorilor judeţului”,a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeeţan Hunedoara.
Chiar dacă proiectul poate fi considerat finalizat nu este încă şi funcţional şi asta pentru că mai trebuie organizate licitaţiile pentru desemnarea operatorilor care să colecteze deşeurile. Oficialii CJ Hunedoara estimează că operaţional sistemul va fi prin luna iulie a acestui an.
[slideshow_deploy id=’30675′]


« (Știre anterioară)