Ce se întâmplă cu CCM-ul de la CEH?

Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvență, dar decizia magistraților așterne multe semne de întrebare în rândul angajaților societății și nu numai.

mineri.50muelb314

Nu ştie nimeni însă ce se întâmplă cu măsurile de reducere a cheltuielilor care s-au întreprins la Complex. Cert este faptul că în data de 12 mai, sindicatul Muntele are proces în ceea ce priveşte dosarul în care contestă denunţarea unilaterală a contractului colectiv de muncă. Având în vedere că societatea nu mai este în insolvenţă există şansele ca dosarul să nu mai aibă obiect.

“Măsurile şi-au produs efectele în urma unui act juridic, nu cred că se va reveni asupra lor. Ceea ce e întâmplat e bun întâmplat, poate legat de CCM lucrurile nu stau la fel pentru că în motivarea denunţării CCM se vorbeşte de starea de insolvenţă ori nu ştiu cum se va întâmpla lucrul acesta pentru că starea de insolvenţă există la noi. Bănuiesc că a fost un viciu de procedură, a lipsit ceva din dosarul de insolvenţă de dosarul a fost trimis spre rejudecare. Nu poate nimeni să spună că CEH nu este în insolvenţă. Avem termen pe 12 există posibilitatea suspendării lui, să vedem poate că revine asupra CCM şi poate că nu va mai avea obiect”,  a declarat Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

Procesul în care sindicatul Muntele a contestat denunțarea unilaterală a contractului colectiv de muncă este înregistrat pe rolul TRibunalului Hunedoara, termenul de judecată fiind 12 mai.

[slideshow_deploy id=’20328′]