Locurile de muncă din Straja ar putea deveni permanente
Angajații care deservesc cabanele și pensiunile din stațiunea montană Straja au contracte de muncă pe perioadă determinată. Mai exact, doar pe timpul iernii, când este zăpadă în stațiune, sunt la serviciu cei de aici. Acest lucru s-ar putea schimba.
“Față de alte localități ale județului Hunedoara, în municipiul Lupeni am avut o atenție deosebită, dar am avut și rezultate. Sunt 500 de locuri de muncă create în Straja prin programul care s-a implementat acolo, codul muncii a fost schimbat, s-au concretizat 500 de locuri de muncă cu carte de muncă, dar spre insatisfacția mea locurile de muncă nu sunt cu caracter permanent. Dorim să accesăm fonduri pe axa de finanțare 2014-2020 pentru stațiunile montane. Dorim să creem baze sportive în municipiul Lupeni. În momentul de față se reabilitează și stadionul pentru că dorim cu oamenii de afaceri să aducem echipe în cantonament în Straja. Este aeer curat, au unde să alerge, să se antreneze. Pentru a face acest lucru am nevoie de baze sportive, unde să poată să joace, să alerge. Reabilitând stadionul, creând un complex, care vreau să se realizeze în Straja, și lucrăm deja să obținem o finanțare pe fonduri europene pentru că mi se pare mult mai la îndemână, cu o contribuție minimă a comunității locale, și încă un complex să îl realizăm în oraș de dimensiuni mai mari pentru ca aceste echipe să vină, să se cazeze sus, păstrează locurile de muncă”, a spus Cristian Resmeriță, deputat PSD.
Mai mult decât atât, investitorii ar putea fi încurajați să dezvolte locuri de muncă prin schimbarea legislației fiscale.
[slideshow_deploy id=’17636′]