Manifestări în Valea Jiului de Ziua Europei

Autorităţile publice locale din Valea Jiului organizează manifestări de Ziua Europei a Independenţei şi Ziua Victoriei Naţiunilor Unite, evenimente care au loc astăzi.

ziua-europei

Astfel, pe 9 mai 1877, sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a României, marcând începutul istoriei moderne a ţării noastre. Pentru români, 9 Mai este o zi în care se sărbătoresc două momente marcante ale istoriei – în 1877, ţara a obţinut independenţa, iar în 1945, s-a sfârşit cel de al doilea război mondial prin victoria împotriva fascismului. De aceea, pe 9 mai se cinstesc şi eroii neamului. Tot pe 9 mai sărbătorită şi Ziua Europei, manifestare care de câţiva ani a intrat în atenţia administraţiilor locale şi beneficiază de aceeaşi atenţie ca şi celelalte evenimente, mai ales după integrarea României în Uniunea Europeană.

În întreaga Valea Jiului, aceste sărbători nu trec neobservate nici în acest an, mai ales că este campanie electorală și o baie de mulțime mai poate aduce voturi în plus.

[slideshow_deploy id=’19661′]