Ruperea de nori n-a creat probleme la Apa Serv Valea Jiului

Rezultatele investițiilor efectuate în infrastructura societății se văd acum, iar operatorul de apă și canalizare n-a fost nevoit să întrerupă alimentarea cu apă potabilă, cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani după o rupere de nori.

rupere de nori (1)

O ploaie torențială de numai câteva minute a inundat DN 66A, în vestul Văii Jiului, însă, chiar dacă sistemul de canalizare n-a putut prelua imediat debitul foarte mare de apă pluvială, norocul a fost că ruperea de nori a ținut doar câteva minute. Autoritățile au intrat în alertă, iar conducerea tehnică a operatorului de apă și canalizare din Valea Jiului s-a mobilizat pentru a interveni la eventuale avarii. ”Pe partea de vest a dat mai tare, iar în Vulcan, Lupeni, Uricani cerul era negru. A dat cu grindină, dar nu am avut evenimente deosebite pentru că a fost foarte scurt. Ne așteptăm să crească turbiditatea la Stația de Tratare a Apei Valea de Pești (n.r. stație care alimentează mare parte din Valea Jiului), dar sub limită, deocamdată. Efectiv ne-am alertat și noi după ce am văzut cum arată cerul de negru, atenționare nu aveam, pentru că dacă sunt precipitații de intensitate mare, imediat primim atenționare de la ISU”, a declarat, Florin Donisa, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului.

rupere de nori (2)

Potrivit conducerii tehnice a operatorului de apă potabilă stațiile de tratare pot face față fără probleme și unor ploi torențiale care nu sunt de lungă durată. De altfel, Apa Serv Valea Jiului are o singură restricție, în cartierul Aeroport Petroșani, unde se face o deviere a rețelei de alimentare cu apă și înlocuirea unui hidrant.

[slideshow_deploy id=’30675′]