Vor terenurile Complexului Energetic Hunedoara

Mare parte din subunităţile Complexului Energetic Hunedoara nu au acte care să le ateste dreptul de proprietate asupra terenurilor. Situaţia este la fel de câţiva ani. Nimeni nu a fost interesat să clarifice situaţia juridică a terenurilor.

complexul-energetic-hunedoara-465x215

“S-a consemnat faptul că o parte din subunităţile Sucursalei – Divizia Miniera Valea Jiului – componentă a Complexului Energetic Hunedoara, nu posedă documente de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care le deţin şi le au înregistrate în evidenţele tehnic operative. Nici cu ocazia inventarierii realizate la data de 31.12.2013 nu a fost analizată situaţia juridică a terenurilor utilizate pentru desfăşurarea activităţii. Au fost astfel încălcate prevederile Legii contabilităţii nr.82/1991 republicată, art. 12 şi 13 şi ale Ordinului MFP nr. 2.861 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, pct.12”, arată fostul administrator judiciar al CEH într-un raport publicat în urmă cu două săptămâni.

Astfel, Complexul Energetic Hunedoara are pe rolul instanțelor de judecată mai multe procese prin care diferite persoane cer dreptul de proprietate asupra terenurilor.

[slideshow_deploy id=’27126′]