Ambulanțele private cu transport medicalizat, asigurate de firma ginerelui lui Vasile Blaga

În județul Hunedoara funcţionează o singură firmă care oferă servicii medicalizate, deținută de familia ginerelui lui Vasile Blaga. Reprezentanții DSP Hunedoara spun că până acum nu au fost sesizări

555ef021682ccfa3d45cf362

 

De autorizat se ocupă o comisie specială și, cel puțin teoretic, trebuie făcute și verificări periodice  pentru a se vedea dacă sunt respectate normele legale de funcționare.
În județul Hunedoara o singură societate este autorizată să efectueze transport medicalizat de persoane, iar reprezentanții DSP Hunedoara spun că, până acum cel puțin, nu au fost reclamații privitoare la serviciile acestora. „Există un ordin al ministrului despre cum se autorizează tot ce înseamnă ambulanțe de tip public sau privat. Autorizarea se face de către o comisie multidisciplinară. O persoană din partea Direcției de Sănătate Publică a județului respectiv, o persoană (medic)  din partea unui serviciu de ambulanță ți nu din județul respectiv, o persoană (medic) din partea UPU – SMURD, de asemenea nu din județul respectiv, și o persoană care este inginer mecanic de la un serviciu de ambulanță, dar tot nu din județul respectiv. În județul Hunedoara au fost membri și din județul Vrancea, și din Prahova, Satu Mare și din Timiș. Nu a  fost aceeași echipă. Viza este o dată la trei ani și apoi o dată la 5 ani, iar verificarea se poate face de către MAI, și de către DSP, pe parte de sănătate publică, când există acțiuni tematice, dar de regulă aceste acțiuni sunt în parteneriat cu MAI – Poliția. Nu am avut reclamații scrise în acest sens”, a declarat dr. Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.
Firma autorizată în județul Huendoara pentru transport medicalizat este Medical Emergency Division, o firmă înființată în 2010, dar și aceștia, spune sursa citată anterior, fac mai mult transport nemedicalizat. Medical Emergency Division este nimeni alta decât fosta Axis Emergency SRL și este deținută tot de familia ginerelui lui Vasile Blaga.
 [slideshow_deploy id=’13837′]