Investitorii dau terenurile pe halele de producţie

 
Investitorii nu mai vor terenuri pe care să îşi dezvolte afacerile, ci hale gata construite. Edilii din Petroşani au avut discuţii numai în ultima perioadă cu reprezentanţii a cel puţin 5 firme, care ar intenţiona să deruleze afaceri în zonă şi toţi au ridicat această problemă, aşa că municipalitatea se gândeşte chiar să construiască astfel de hale pe care să le poată pune la dispoziţia doritorilor.
tibi1-640x330
 
Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi a precizat că potenţialii investitori nu mai caută terenuri racordate la utilităţi, ci direct hale de producţie, mai ales că unii ar intenţiona să-şi relocheze afacerile. „S-a tot lansat ideea că noi am blocat investitorii, că există grupuri de interese în jurul nostru. Total fals. În Petroşani, structura majoritară a investitorilor în acest moment este legată de servicii şi comerţ. Nu este o structură majoritară a celor din zona de producţie. Atunci, cine ar avea interesul să nu vină investitori care să facă producţie şi care să fie până la urmă beneficiarii şi clienţii lor. Este un non – sens. Am avut discuţii cu vreo 5 firme în ultimele 6 luni care au solicitat o situaţie cu halele pe care le avem în proprietate sau disponibile, fie că sunt în domeniul public, fie că sunt private. Am făcut această situaţie şi chiar i-am pus în contact direct cu proprietarii de hale, au luat legătura,  au şi vizitat şi au ţinut legătura în continuare. Nu a  fost nimeni refuzat. Nu vor terenuri, ci hale de producţie. Probabil vor să relocheze producţia pe care o au în altă parte. S-a schimbat un pic optica şi e  şi normal să fie aşa, datorită vitezei cu care se schimbă şi structura de producţie, şi piaţa…”, a declarat primarul municipiului Petroşani.
Aşa că, municipalitatea din Petroşani este dispusă chiar să construiască astfel de hale pentru potenţialii investitori. „Am discutat cu preşedintele CJ Hunedoara, Adrian Daid, iar acesta a avut discuţii la Guvernul României. Se va face un program pentru Valea Jiului, astfel încât să facem aceste hale. Nu vrem să facem un perimetru, un parc industrial şi să-l închidem, ci efectiv să construim hale pe care să le putem pune la dispoziţia acestor investitori”, a explicat Tiberiu Iacob – Ridzi.
Investitorii care au vent în Petroşani pentru a  purta discuţii cu edilii sunt producători de piese de maşini, componente electrice, huse de maşini, componente auto sau tricotaje.
[slideshow_deploy id=’19869′]