Peste 40 de infracţiuni de braconaj în doar 3 luni

În ciuda acţiunilor întreprinse de oamenii legii, braconierii continuă să îşi facă de cap în pădurile Hunedoarei

braconaj-tm-600x487

Pentru a  combate faptele care aduc atingere fondului cinegetic, la nivel teritorial poliţiştii şi jandarmii hunedoreni colaborează cu celelalte structuri competente, respectiv  Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare sau Direcţia Silvică. Potrivit datelor oficiale, numai în primele trei luni ale acestui an, poliţiştii şi jandarmii au organizat aproape 70 de acţiuni care au vizat respectarea legislaţiei cu privire la vânătoare şi protecţia fondului cinegetic şi au fost constatate 41 de infracţiuni de braconaj.

Pe de altă parte, tot pentru descurajarea braconierilor, poliţiştii formaţiunii teritoriale de arme, explozivi şi substanţe periculoase Hunedoara verifică periodic legalitatea organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare, dar verifică şi dacă sunt îndeplinite condiţiile legale la autorizarea persoanelor fizice de a purta şi folosi arme letale de vânătoare.

De precizat că aproape 3000 de hunedoreni deţin arme de foc, iar cele mai multe sunt arme letale mai precis 2500. Cele mai multe sunt arme de vânătoare, cu glonţ.

[slideshow_deploy id=’13837′]