Vezi de unde au cumpărat spitalele din Valea Jiului dezinfectanții

Ministerul Sănătății a publicat joi toate contractele de achiziții de biocide raportate în SEAP în anul 2015.

ad1772acc4d2d285255e0fcb3d1b538a_XL

„Ministerul Sănătății face, astăzi, primul pas în asumarea mandatului de transparență în sistemul sanitar”, se precizează pe site-ul ministerului. Cea mai mare valoare a contractelor încheiate a avut-o societatea Al Carina,  urmată de Hexi Pharma Co SRL, Remix COM SRL și GB INDCO SRL.

Spitalele din Valea Jiului au lucrat cu diverse societăți comerciale și au cheltuit pe biocide sume importante de bani. De precizat că toate cele trei unități medicale – Petroșani, Vulcan și Lupeni – au achiziționat biocidele prin „cumpărare directă online”.

Astfel, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Sănătății, în anul 2015 Spitalul de Urgență Petroșani a avut doi furnizori pentru substanțe dezinfectante, respectiv Pharma SA și Farmexim, în valoare de 118 lei.

În schimb, cei de la Spitalul Municipal Vulcan a lucrat cu Bio EEL, de la care în 22 ianuarie 2015 a cumpărat biocide. Cele mai multe contracte, e drept fărâmițate, le-a încheiat Spitalul Municipal Lupeni, care a achiziționat dezinfectanți inclusiv de la HexiPharma. Astfel, în 10.04. 2015, unitatea medical din Lupeni a încheiat contracte cu G & M.,  Hexi Pharma și Biostec Clinilab.

Lista completă poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății.

[slideshow_deploy id=’33805′]



« (Știre anterioară)