Doi hunedoreni puși sub acuzare pentru înșelăciune pe Internet

Polițiștii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, care coordonează ancheta,  spun că, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că doi tineri din Hunedoara ar fi înșelat sute de persoane.
hacker
Anchetatorii spun că cei doi, în perioada ianuarie 2015 — ianuarie 2016, au solicitat victimelor diferite sume de bani, sub pretextul unui comision pe care firma angajatoare l-ar percepe, pentru întocmirea documentației necesare în vederea obținerii unui loc de muncă în străinătate.  „În urma investigațiilor desfășurate a rezultat faptul că tinerii au indus în eroare 243 de persoane vătămate din București și din țară, determinându-le să le remită diverse sume de bani, prejudiciul total creat fiind estimat la suma de 100.000 de lei. Bănuiții au fost depistați în Hunedoara, județul unde aceștia domiciliază și au fost conduși pentru audieri la sediul Secției 19 Poliție”, au precizat anchetatorii.
Cercetările sunt continuate de către Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 aceștia fiind acuzați de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române precum și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’13837′]