Simota, trimis în judecată pentru fals în declarații

Omul de afaceri Alin Simota este judecat, într-un nou dosar, pentru fals în declarații, parte civilă fiind fosta lui soție.

simota.diicot1

Dosarul lui Alin Simota se află pe rolul Judecătoriei Deva, iar magistrații au dispus deja începerea judecății. „ Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 233/P/2014 din data de 31.03.2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, privind pe inculpatul Simota Alin , trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la fals intelectual, toate în condiţiile art. 33 lit. a C.p. (1968), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Simota Alin”, au dispus judecătorii Judecătoriei Deva.
Este doar unul dintre dosarele deschise pe numele omului de afaceri din Petroșani, care mai are pe rol două cauze „grele”, privind constituirea și coordonarea unor grupuri infracționale organizate, unul specializat în infracțiuni comise cu violență, iar cel de-al doilea privind infracțiuni economice.
Reamintim că Alin Simota este dat în urmărire naţională şi internaţională şi în consemn la frontieră după ce, în data de 19 ianuarie, Tribunalul Hunedoara a desfiinţat sentinţa Judecătoriei Deva prin care s-a dispus eliberarea din arest a omului de afaceri din Petroşani. Numai că poliţiştii nu au mai dat de urma lui pentru a-l aduce înapoi după gratii, acesta făcându-se nevăzut cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei.
[slideshow_deploy id=’30675′]