Gheorghe Ile: Investițiile în rețelele de termoficare ar putea fi inutile!

 
Primarul PSD al municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, atrage atenția că investițiile preconizate în rețelele de termoficare ar putea fi inutile. Mai grav, spune Ile, dacă se accesează fonduri europene, așa cum se preconizează, am putea fi obligați să returnăm acești bani, în condițiile în care Termocentrala Paroșeni nu funcționează.
ile
 
„La Termocentrala Paroșeni s-au oprit lucrările la desulfurare din motive de neplată a  TVA. În această perioadă trebuie plătite penalitățile către constructor și nu știm care este motivația pentru care se blochează aceste plăți. Subliniez acest lucru deoarece sunt proiecte pentru extinderea rețelelor de termoficare și noi vom accesa fonduri europene și vom face proiectele. În cazul în care nu va funcționa Termocentrala, cum s-a întâmplat și în această iarnă, s-ar putea să fim nevoiți să returnăm banii pentru că nu va funcționa această instalație.
Este foarte important să punem bazele de acum, din vară, dar nu știm nicio evoluție a lucrărilor de la Termocentrala Paroșeni. Nu știm care este programul Guvernului în acest sens, care este perspectiva exploatării cărbunelui îi Valea Jiului și funcționarea în condiții normale a Termocentralei”,a  explicat edilul din Vulcan.
Pe de altă parte, Gheorghe Ile a precizat că este posibil ca, în lipsa investițiilor, Termocentrala Paroșeni să nu primească nici autorizația de mediu. „Deocamdată sunt trei localități – Petroșani, Vulcan,Lupeni – racordate la energia termică, avem în proiectul nostru pe acel ADI Termoficare extinderea către Petrila și Uricani a rețelelor de termoficare pe fonduri europene și ne punem întrebarea dacă mai merită să facem aceste investiții în energie termică, pentru că nu avem garanția că Termocentrala va funcționa în continuare. De fapt, dacă nu se va finaliza desulfurarea, Termocentrala nu va primi autorizația de la Mediu și acest lucru este foarte important”, a subliniat Gheroghe Ile, care a vrut să tragă un semnal de alarmă în acest sens.
 [slideshow_deploy id=’33338′]