Investiție pentru viitor

 

Lucrările continuă la grădiniţa IG Duca din Petroşani. Încă aproape 250 de mii de lei au mai fost alocaţi de la bugetul local al municipiului Petroşani pentru continuarea lucrărilor la realizarea grădiniţei IG Duca.

gradinita-ig-duca-1

“Pentru continuarea lucrărilor de construire sunt necesare şi alocări de la bugetul local pentru categoriile de cheltuieli care nu se finanţează de la bugetul de stat prin acest program Adiţional de Dezvoltare Locală, şi anume 404.828,60 lei inclusiv TVA, respectiv 341.650,60 lei inclusiv TVA pentru rest de executat, valoarea de 63.178,00 lei inclusiv TVA fiind executată şi decontată până la 31.12.2015. Alocarea din bugetul local a sumei de 341.650,60 lei inclusiv TVA, sumă absolut necesară pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de execuţie la grădiniţa IG Duca”, arată reprezentanţii municipalităţii de la Petroşani.

Lucrările de construcţie la grădiniţa IG Duca din Petroşani au început în anul 2007, dar din cauza fondurilor insuficiente alocate de către Guvern acestea au fost stopate. În 2007 au fost realizate procedurile de achiziţie publică pentru construire grădiniţă cu program normal şi prelungit în Petroşani, sursele de finanţare fiind din fonduri guvernamentale. Lucrările la obiectivul de investiţii nu au fost finalizate, executantul a intrat în faliment, şi ca urmare contractul de lucrări a fost reziliat. Reprezentanţii municipalităţii speră ca până în toamna acestui an să finalizeze lucrările.

[slideshow_deploy id=’17636′]