1 Iunie serbat şi în centrele de plasament

 
Copiii din centrel de plasament sau la asistenţii maternali vor fi serbaţi de Ziua Internaţională a Copilului, pentru care reprezentanţii DGASPC Hunedoara au pregătit o serie de surprize.
ziua_copilului_33517100
 
Ziua Internaţională a Copilului este cu siguranţă cea mai aşteptată zi de către mulţi copii. Iar reprezentanţii DGASPC Hunedoara au plecat de la considerentul că, „indiferent de situaţia lor materială, starea de sănătate, religie, sex sau apartenenţă etnică, toţii copiii sunt egali şi au dreptul de a se bucura de o zi dedicată lor”.
Şi pentru copiii aflaţi cu măsură de protecţie într-unul din serviciile sale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara pregăteşte momente deosebite, care să aducă un strop de bucurie şi culoare în sufletele acestora.
 Cu această ocazie vor fi organizate în Centrele de plasament din localităţile Brad, Hunedoara, Orăştie, Vulcan, Lupeni şi în Centrul specializat de zi Petroşani o serie de activităţi cum ar fi concursuri de desene pe asfalt; jocuri, întreceri sportive şi concursuri; ieşiri în oraş, în parc, la Grădina Zoologică din Hunedoara; excursie la  Cetatea Devei şi Parcul Dendrologic de la Simeria – sponsorizată de către o asociaţie cu care există relaţii de colaborare; primirea de cadouri de la instituţii religioase. Ziua se va încheia cu dans, karaoke sau carnaval cu măşti şi, bineînţeles, cu masă festivă, tort, prăjituri şi suc.
De asemenea, copiii aflaţi în plasament la asistenţii maternali profesionişti vor fi sărbătoriţi în cadrul familiilor, vor primi cadouri şi vor participa la diferite evenimente cultural artistice, sportive, excursii organizate cu clasele unde sunt elevi etc. Un număr de  34 de copii dintre aceştia vor participa la o petrecere organizată de către D.G.A.S.P.C. Hunedoara la un loc de joacă din Deva unde se vor distra, vor asculta muzică, vor servi pizza, tort şi suc iar la final vor primi şi diplome de participare.
La sfârşitul lunii aprilie 2016 în statisticile D.G.AS.P.C. Hunedoara figurau un număr de 167 copii aflaţi cu măsură de protecţie în sistemul rezidenţial, 648 copii aflaţi în plasamente familiale la rude/alte familii/tutele, 227 copii la asistenţi maternali profesionişti.
[slideshow_deploy id=’17217′]


« (Știre anterioară)