Institute acreditate pentru exit-poll-uri

 
Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat mai multe institute pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la scrutinul din 5 iunie. Unul dintre acestea acționează la nivelul județului Hunedoara.
imageResize
Astfel,  Asociația pentru protecția consumatorului european a fost acreditată pentru efectuarea de sondaje în București, iar Fundația „Biroul de Cercetări Sociale” (BCS) pentru exit-poll-uri la nivelul Capitalei, dar și în Mangalia.
De asemenea, au mai fost acreditate Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) pentru exit-poll-uri în sectorul 4 al Capitalei, la secțiile de votare 738 — 742 organizate la Școala nr. 98 „Avram Iancu”, și Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu pentru efectuarea de sondaje în județul Gorj.
Centrul de sociologie urbană și regională — CURS și Grupul de studii socio-comportamental — Avangarde au primit acreditare pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne. Cele două instituții vor efectua sondaje la nivelul municipiului București.
BEC a acreditat și IRES, Asociația „Centrul de studii sociale”, Asociația Institutul pentru Guvernanță Europeană (IGE) pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile locale din 5 iunie. IRES va efectua sondaje la nivelul municipiului Cluj-Napoca și al Capitalei, Asociația „Centrul de studii sociale” la nivelul județului Hunedoara, IGE va efectua sondaje la nivelul Capitalei.
Law Consulting a fost acreditat pentru realizarea de sondaje la nivelul Municipiului Botoșani, dar și Research, political, economic and social consulting campaign concept consulting pentru realizarea de exit-polluri la nivelul orașului Mangalia.
 [slideshow_deploy id=’17636′]