„Școala de vară – Restaurare ceramică”, la Muzeul din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează, în perioada 6 – 11 iunie 2016, acțiunea intitulată „Școala de vară – Restaurare ceramică”. Evenimentul va debuta luni, 6 iunie 2016, de la ora 11.00, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia, scopul principal al acestuia fiind promovarea activităţii de restaurare în rândul tinerilor cu speranța că pe viitor vor îmbrățișa această profesie, salvarea patrimoniului mobil şi imobil constituind o prioritate în momentul de faţă.

muzeu-deva

Acţiunea se va desfășura pe trei paliere: prezentare teoretică a procesului de restaurare pe suport metal, ceramică, sticlă şi hârtie, realizată de experţi în domeniu; demonstraţii practice a procesului de restaurare, acţiune interactivă, unde participanţii vor putea realiza sub îndrumarea specialiştilor diverse operaţiuni; expunerea obiectelor şi oferirea de diplome şi premii participanţilor.

„Păstrarea patrimoniului cultural mobil şi imobil necesită o strategie de implementare a unor proiecte de sensibilizare a tuturor persoanelor şi în special a tinerilor. Restaurarea artefactelor se numără printre principalele funcţii ale muzeului, rolul său fiind foarte important la nivel naţional. Specialiştii Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, experţi atestaţi de către Ministerul Culturii, realizează o muncă laborioasă în procesul de valorificare a patrimoniului mobil. Acest eveniment face parte dintr-o campanie de promovare și mediatizare a modului în care trebuie păstrat, ocrotit şi respectat obiectul muzeal pentru a fi transmis generaţiilor viitoare”, declară Ioana Popițiu, şeful Secţiei Restaurare-Investigaţii-Conservare din cadrul MCDR.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)