Sindicatele vor consultări pe tema restructurărilor

 

Sindicaliştii vor consultări cu administraţia Complexului Energetic Hunedoara pentru a vedea cum s-a ajuns la cifra de 840 de persoane care trebuie să părăsească CEH.

mineri

“Ne-a fost comunicată o notificare de către angajator şi în termen de 10 zile noi trebuie să încercăm să venim cu propuneri pentru reducerea sau începerea negocierilor, motiv pentru care vom cere angajatorului după ce toţi colegii mei vor veni cu propuneri din zona sucursalelor, prin care vom cere câteva lămuriri asupra unor aspecte de organizare, dar şi economice să vedem dacă mai există şi alte posibilităţi de reducere a cheltuielilor. Disponibilizările înseamnă că undeva se reduce o activitate, că nu mai e nevoie de personal, şi că reducerea de cheltuieli este necesară”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Potrivit lui Nica, principalul motiv pentru care nu s-ar acorda sumele compensatorii este cel legat de denunţarea contractului colectiv de muncă de fostul administrator judiciar.

 

“Din punctul de vedere al administraţiei nu există un contract colectiv de muncă şi acesta este principalul motiv pentru care nu se doreşte a se acorda salarii compensatorii. Poziţia noastră ca organizaţie sindicală este de a purta o consultare şi o negociere cu administratorul pe acest subiect, dorim să ni se prezinte concret obiectivitatea desfiinţării celor 1000 de posturi. În condiţiile acestea trebuie să ni se explice de către administraţie modul în care se va funcţiona cu acest complex energetic, apoi noi trebuie să începem negocierea unui nou CCM”, a mai spus Nica.

Angajaţii societăţii care urmează a-şi pierde locurile de muncă sunt resemnaţi.

“Constat cu uimire că salariaţii au acceptat extrem de uşor denunţarea CCM.”, mai spune Nica.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 

 

 

 



(Următoarea știre) »