”Îngerii Prieteniei” zboară peste Dealul Uroiului cu parapanta

Timp de 3 zile, începând de vineri, 10 iunie 2016, dealul Măgura uroiului de lângă Simeria devine centrul european al zborului cu parapanta. Aici va avea loc un concurs de zbor cu parapanta, care contează ca etapă pentru Cupa Mondială și Cupa României la zbor cu parapanta și aterizare la punct fix, sportivii prezenți acumulând puncte FAI 2, extrem de importante în economia clasamentul final al celor două competiții.

250-de-parapantisti-din-europa-isi-dau-intalnire-la-simeria-pe-dealul-magura-uroiului

„Contăm pe participarea a circa 130 de parapantiști din toată Europa. Între ei se numără campionii mondiali Goran Djurkovic (Serbia) și George Coteț (România), dar și vicecampionul Red Bull X Alps, Tomi Coconea”, a declarat pentru AGERPRES, Artur Leli Blumhagel, din partea organizatorilor competiției.

Prima zi a competiției va fi dedicată înscrierilor și antrenamentelor, iar sâmbătă și duminică se vor derula etapele de concurs propriu-zis, urmînd ca rezultatele să fie anunțate duminică după amiază.

Organizatorii spun că spectatorii care doresc să urmărească acest inedit concurs e sport extrem vor avea locuri special rezervateiar cei care vor dori să încerce zborul cu parapanta vor putea face acest lucru alături de piloți licențiați, contra unei taxe. Tototdată, organizatorii au pregătit pentru ziua de sâmbătă, un carnaval în zbor la care vor lua parte toți concurenții, pentru public fiind rezervat un eveniment similar sâmbătă seara, evident la sol. Toți participanții vor fi invitați apoi la un spectacol folk în jurul unui foc de tabără și la o porție de fasole cu ciolan gătită la ceaun.

[slideshow_deploy id=’13837′]