Strategiile post-elecorale cu ”bătaie lungă” ale deputatului Carmen Hărău

Fără îndoială, pierderea lamentabilă a alegerilor locale de către PNL în județul Hunedoara deschide calea unei absolut necesare reorganizări. Deocamdată însă nimeni nu pare să-și asume responsabilitatea pierderii alegerilor.

Carmen-Harau-PNL-OFL-Hunedoara-25

De departe, cea mai grea pierdere este cea suferită de PNL la Primăria municipiului Hunedoara. La prima vedere, vinovat pare primarul Viorel Arion. Cu toate acestea, o analiză ceva mai atentă demonstrează faptul că Primăria Hunedoara a fost pierdută pe mâna deputatului Carmen Hărău, ”vechilul” de pe moșia publică a Hunedoarei. Numai că deputatul Hărău nu doar că nu pare să-și asume, măcar în parte, eșecul, dar a și trecut deja la atac, acuzându-l pe Arion de piederea alegerilor. Mai ales că acest trist eveniment pentru fostul ”binom” considerat un pol de putere politică, dar mai ales economică și financiară, poate debusola inclusiv poziția politică a deputatului.

Sursele noastre spun că, de altfel, Carmen Hărău, conștientă că mai deveme sau mai târziu, liderii PNL vor observa eșecul său la Hunedoara – în ciuda faptului că acum aceasta aruncă vina exclusiv pe fostul primar Arion, acuzând-l că acesta s-a disociat de imaginea ei – dar mai ales conștientă că acest eșec va fi sancționat de liberali în perspectiva alegerilor din toamnă, a început deja să lustruiască ușile altor formațiuni politice pentru a-și oferi serviciile în vederea obținerii unui loc eligibil pe listele de candidați ale alegerilor parlamentare din toamnă. Sursele noastre dau ca sigură deja o serie de tatonări ale deputatului Hărău cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce din câte se pare tentativa acesteia de a ajunge în grațiile liderului ALDE prin strângerea de semnături pentru alegerile europarlamenare din 2014 au eșuat. Mai mult, se știe deja, că toți salariații firmelor din grupul coordonat de Carmen Hărău au semnat inclusiv pentru susținerea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu în alegerile prezidențiale din 2015.

Rămâne de văzut dacă liderul ALDE va cădea în ”capcana politică” a deputatului Carmen Hărău, care după cum se vede nu doar că nu-și asumă eșecul pierderii alegerilor la Hunedoara, dar se leapădă acum și de Viorel Arion, un om care a contribuit semnificativ la constucția imperiului său economic la Huneodara.

[slideshow_deploy id=’19869′]



(Următoarea știre) »