Priorități. Primarii vor locuri de muncă pentru tineri și străzi mai bune

Gabriela Vrânceanu Firea, aleasă Primar General al Capitalei în urma scrutinului de duminică, a anunţat că printre priorităţile mandatului său se găseşte asigurarea gratuităţii transportului cu mijloacele RATB.
primari
În Valea Jiului, primarii proaspăt aleşi ori reconfirmaţi în funcţie îşi propun să atragă învestitori în vederea creării de noi locuri de muncă, asta pe lângă programele de reabilitare a străzilor şi trotuarelor din localităţile pe care le vor conduce timp de patru ani.
La Petroşani, primarul reales, Tiberiu Iacob – Ridzi, nu renunţă la proiectul de reabilitare a şoselei de centură, pe care îl plasează pe primul loc, dar şi cartierul Colonie este vizat. „Primul proiect vizează asfaltarea şoselei de centură, apoi continuăm cu introducerea gazului metan în Colonie şi reabilitarea străzilor din Colonie”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi.
La străzi şi trotuare, respectiv reabilitarea lor, se gândeşte primarul Vulcanului, Gheorghe Ile, aflat deja la cel de-al patrulea mandat: „Suntem pe al doiea tronson din strada Nicolae Titulescu, reabilitarea completă a celor două trotuare, nord şi sud, dar şi cartierul Dincă – străzi, trotuare, parcăti, absolut tot. Fondurile sunt din bugetul local”.
În schimb, Petrila şi Aninoasa, locuri unde se resimte acut lipsa locurilor de muncă, accentul se pune pe atragerea se investitori. „Prima dată mă gândesc la locurile de muncă. În ultimele zile am cerut audienţă la mai multe firme puternice din Arad, din Timişoara, pe diferite domenii de activitate şi vreau să pregătesc nişte memorii către Camera de Comerţ şi Industrie, la Ministerul Economiei. Pentru acest lucru mă zbat: să aducem investitori în oraş”, a declarat primarul Petrilei, Vasile Jurca. Iar la Aninoasa primarul Nicolae Dunca se gândeşte la înfiinţarea unei fabrici, a câtorva sute de locuri de muncă, deopotrivă cu reabilitarea unor locuinţe de colonie: „Primul proiect, lăsând drumurile la o parte, este legat de reabilitarea coloniilor de la Primărie în sus şi, tot pe primul loc, o fabrică cu câteva sute de locuri de muncă pentru tineri. Purtăm şi discuţii în acest sens”.
De precizat că în ultima perioadă, poate şi pentru că a fost campanie electorală, localităţile Văii Jiului s-au transformat în adevărate şantiere, iar edilii, fără deosebire, au fost parcă mai harnici ca niciodată.
 
[slideshow_deploy id=’27028′]