Primarul Cristian Resmeriţă solicită sprijin financiar de la Guvernul Cioloş pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii la Lupeni

După o noapte de coşmar, apele au început să se retragă la Lupeni, însă în urma acestora au rămas efectele secundare ale dezastrului. Deja se conturează pagube materiale semnificative și, din nefericire, mai sunt încă zone puternic afectate de puhoaiele de apă, în special în Cartierul Bărbăteni şi la ieşirea spre Uricani.

resmerita-cristian

”Pagubele sunt uriaşe, mai multe locuinţe şi infrastructura rutieră au fost puternic afectate de aceste inundaţii. Este evident că oamenii au nevoie de ajutor pentru a trece peste acest necaz. În acest sens, voi pleca în cursul zilei de astăzi la Bucureşti, imediat după ce situaţia din oraş va fi stabilizată, pentru a-i solicită un sprijin financiar Primului Ministru al Guvernului României, Dacian Cioloş. Avem nevoie de acest sprijin pentru refacerea infrastructurii tuturor zonelor din municipiul Lupeni care a fost calamitate de inundaţii și mă refer aici, în mod concret la Cartierul Bărbăteni, Zona Viitorului, Valea Vacii, Zănoaga”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În altă ordine de idei, acesta adresează mulțumiri tuturor autorităţilor care au venit în ajutor  şi cetăţenilor din municipiul Lupeni, care s-au alăturat în numar mare până la ivirea zorilor pentru a participa, în mod voluntar, la operaţiunile de salvare din Lupeni.

[slideshow_deploy id=’19661′]