Ambițiosul Avram Iancu înoată pentru ”Cumințenia Pământului”

Ambițiosul sportiv al Văii Jiului Avram Iancu merge înainte, cu încredere, în demersul său de a deveni primul român care traversează Canalul Mâcecii fără costum de neopren. 

avram-iancu

Channel Swimming Association, entitatea internaţională care guvernează înotul în canal, l-a programat deja pe temerarul sportiv român să realizeze traversarea extremă în perioada 26-31 iulie 2016.

Atât temerara acțiune sportivă a lui Avram Iancu, cât și antrenamentele acestuia pentru ambițiosul demers demn de Cartea Recordurilor, au avut întotdeauna și un scop caritabil. Pentru că sportivul din Petrșani a făcut din antrenamentele sale și din competițiile la care a participat nu doar un spectacol sportiv de excepție, ci și câte un demers caritabil, având ca finalitate susținerea unor persoane aflate la nevoie. În egală măsură, în toate acțiunile sale, vram Iancu nu a uitat că poartă numele unui ilustru înaintaș, motiv pentru care însuși visul său de a traversa înot Canalul Mânecii s-a născut dintr-un profund spirit naţional, el rămânând în continuare sub aceleaşi auspicii.

Brancusi-Cumintenia

Pentru tentativa sa din acest an de a trece înot, fără costum de neopren, Canalul Mânecii, Avram Iancu și-a stabilit ca obieectiv caritabil promovarea unui simbol național. ”Dacă în ultima vreme am înotat, în mod caritabil, pentru cazuri umanitare, întregul efort de a traversa inot Canalul Mânecii, fără costum de protecţie, îl dedic unui mare simbol naţional. Aşadar, la sfârşitul lui iulie voi înota în “Iadul de gheaţă”, pentru… “CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI”, opera marelui nostru simbol naţional, Constantin Brâncuşi. Poporul român are o reală şansă de a propăşi, doar stând unit în jurul marilor simboluri naţionale. Constantin Brâncuşi reprezintă un astfel de simbol. Nu-i aşa, pământul este plin de răutate! Noi, românii, haideţi ca împreună să luptăm pentru“CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI” şi să o aducem acolo unde îi este locul. În mod personal voi dona, înainte de marea traversare, un salariu minim pe economie pentru recuperarea singurei opere ce se mai poate recupera din colecţia marelui nostru sculptor. Sunt momente în viaţa unei naţiuni în care poporul trebuie să se mobilizeze exemplar. Acesta este unul dintre acele momente. Vom face, intr-adevăr, un efort comun în această clipă a momentului dar vom câştiga infinit mai mult în clipa viitorului”, spune sportivul Avram Iancu despre decizia sa.

[slideshow_deploy id=’19661′]