De Sânziene, Straja a fost la cota maximă de voie bună

A devenit deja o traditie ca pe data de 24 iunie, în Staţiunea Straja din Lupeni să se desfăşoare ”Nedeia Sânzienelor”.
nedeie6
Și în acest an, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Lupeni în colaborare cu Societatea Comercială Comexim R au organizat ”Nedeia Sânzienelor” în Staţiunea Straja. Cu acest prilej pe o vreme însorită şi într-o atmosferă de sărbătoare, sutele de turişti  care au ales să urce cu acest prilej la munte, dar și mulți iubitori ai tradiţiilor populare româneşti care au împânzit  staţiunea, au putut admira frumoasele costume populare momârlăneşti purtate cu mandrie de localnici  și au putut admira tradiţionalul concurs de cai.
 nedeie2
Păstrătorii tradițiilor și competitorii concusului de călărie au fost premiaţi de către primarul Cristian Resmeriţă, împreună cu viceprimarul Iacob Mesaroş şi  cu inimosul susținător al turismului din Straja, Emil Părău.
 nedeie3
Atmosfera specifică nedeilor populare a fost întregită de un frumos spectacol de muzică populară, în cadrul căruia alături de alți artiști ai folclorului local a concertat pentru cei prezenți la Straja îndrăgitul artist de muzică populară Puiu Codreanu.
 nedeie5
”Nu pot decât să mă bucur atunci când văd că, de la an la an, numărul turiştilor iubitori ai tradiţiilor populare româneşti prezenţi în Staţiunea Straja, la ”Nedeia Sânzienelor”, un eveniment care și-a recânștigat locul binemeritat între evenimentele tradiționale din comunitatea noastră, este din ce în ce mai mare.  Am avut bucuria ca împreună cu domnul viceprimar Mesaroș să pot premia,  cu mare drag,  câştigătorii concursului de cai, evenimentul vedetă al acestei nedei. m premiat de asemenea cel mai împodobit cal dar şi pe cei mai vârstnici păstrători ai tradiţiilor populare româneşti, turiştii  putându-se bucura şi de un spectacol de muzică populară de bună calitate pe care autorităile local l-au oferit cu mare drag cetățenilor și oaspeților din stațiunea Straja”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
nedeie9
nedeie8
[slideshow_deploy id=’17217′]