Fostul vicepreședinte al Judecătoriei Petroșani se luptă în instanță cu Antifrauda

 O amendă aplicată de cei de la Antifraudă pentru o amendă aplicată în februarie la central de închirieri echipament, deținut de acesta în Straja.
 index
Procesul se află pe rolul Judecătoriei Petroşani, unde s-a consumat miercuri primul termen de judecată, iar Antofrauda a depus întâmpunare şi a cerut judecarea în lipsă. În schimb, în faţa instanţei, Valentin Popescu şi-a susţinut cauza şi a cerut judecătorului de caz să constate inclusiv faptul că venitul obţinut din centrul de închirieri care funcţionează în Straja este singurul pe care îl obţine şia sta doar câteva luni pe an, cât durează sezonul de iarnă. Mai mult decât atât, Popescu a precizat că amenda aplicată (în faăt 2 amenzi cumulate, de câteva mii de lei) este mult prea mare faţă de pericolul social al faptei.
La momentul descinderii inspectorilor DGA în Straja, angajatul centrului de închiriei echipament sportiv nu elibera bonuri de casă şi, mai mult, nu a putut prezenta unele documente, cum ar fi Registrul de evidenţă fiscală. Jostul magistrate a spus judectătorului că acest fapt „a fost un incident izolat” şi a explicat că, de fapt, angajatul care deserveşte Centrul de închirieri era bolnav şi în locul lui a fost adus un alt deservent, care era în chiar prima zi de lucru. Din acest motiv nu ar fi ştiut cum funcţionează casa de marcat, care era adusă relativ recent, şi nici nu a putut prezenta documentul solicitat, care era vizat la zi de ANAF încă din 2012.
După ce a ascultat depoziţia lui Valentin Popescu, instanţa a lăsat cauza în pronunţare.
De precizat că, zeci de comisari de la ANAF – Antifraudă, însoțiți de jandarmi, au ajuns, în data de 20 februarie, în stațiunea montană Straja. Întreaga activitate comercială din Straja a fost luată la puricat de comisarii ANAF, adică tot ce înseamnă centre de închiriat, restaurante, spaţii de cazare, dar şi casieriile gondolei.
La finalul unei zile pline, comisarii antifraudă au aplicat sancțiuni în valoare de zeci de mii de lei. O parte a oamenilor de afaceri sancţionaţi s-au adresat instanţei de judecată pentru anularea proceselor verbale de contravenţie.
[slideshow_deploy id=’13837′]


(Următoarea știre) »