Inspectorii ANSVSA nu au găsit E. Coli în alimentele controlate

Produsele de origine animală controlate de inspectorii ANSVSA  nu sunt contaminate cu bacteria E.Coli. Acțiunile inspectorilor sanitar – veterinari sunt cuprinse în Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă (E. Coli) și au avut loc în perioada 6 – 26 iunie 2016.

control-carne-politisti-465x390

Au fost prelevate și analizate un număr de 167 probe, din următoarele categorii de produse: telemea oaie veche, cașcaval de familie Delaco, lapte crud de vacă, brânză telemea de vacă, sanitație carcasă de ovine, pastă de mici, cașcaval, carne tocată, pulpă de vită, gulaș de vită, caș, sanitație carcasă de bovină, pulpă de oaie, hamburger vită, cârnați vită, antricot de mânzat fără os, cașcaval Rucăr, frigărui de berbecuț.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte, astfel încât să fie eliminate și cele mai mici riscuri.

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, desemnate și instruite pentru a desfășura acțiunile din cadrul acestui Plan, au prelevat probe, conform planificării, din mai multe județe ale ţării, inclusiv din Hunedoara. Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada menționată, nu a fost depistată prezența Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate. De precizat, însă că un număr de 11 probe se află în lucru.

Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai și se va desfășura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea și analizarea de probe prelevate de pe suprafața carcaselor de bovine și ovine, din carnea proaspătă de bovine și ovine, din carnea tocată și carnea preparată și din laptele crud și produsele din lapte crud.

[slideshow_deploy id=’24093′]